Πλεύρης για 49χρονο στην Πάτρα: «Αδιανόητο! Αναζητούμε ευθύνες»

Μεταβαίνει εκτάκτως και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Πλεύρης για 49χρονο στην Πάτρα: «Αδιανόητο! Αναζητούμε ευθύνες»

Όπως έγινε γνωστό, ένας 49χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του άδικα το βράδυ της Τετάρτης 13/7 στην Πάτρα έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό προκειμένου να διερευνηθεί τι έγινε και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μεταβαίνει εκτάκτως και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξοργισμένος εμφανίζεται και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με το γεγονός αφού τον 49χρονο δεν είδε γιατρός και με το ότι τον άτυχο άνδρα η νοσηλεύτρια τον άφησε να φύγει από το νοσοκομείο. Ο κ. Πλεύρης αναμένει εντός της ημέρας από την έρευνα που έχει διαταχθεί τα πραγματικά περιστατικά και «αν προκύπτουν ευθύνες της διοίκησης».

«Υπάρχουν πάντοτε εντολές και οδηγίες στα νοσοκομεία για το πώς χειριζόμαστε τέτοια περιστατικά και εκτός εφημερίας .Θα δούμε αν έφταιγε μόνο η νοσηλεύτρια η αν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη», αναφέρει ο κ. Πλεύρης στο protothema.gr.

Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν και πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με δυνατούς πόνους στο στήθος και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος στον δρόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο άτυχος άντρας, το πρωί της ίδιας μέρας, είχε επισκεφθεί και ιδιώτη γιατρό, ο οποίος, μάλιστα, τον συμβούλευσε να πάρει αναλγητικά φάρμακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο υπάλληλος ασφαλείας στην είσοδο του νοσοκομείου που δεν εφημέρευε, άφησε τον 49χρονο να μπει στο νοσοκομείο και μάλιστα τον καθοδήγησε προς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες, εκεί, ο άτυχος άνδρας μίλησε με μία νοσηλεύτρια, η οποία και τον συμβούλευσε να επισκεφθεί το νοσοκομείου του Ρίου, το οποίο και εφημέρευε, καθότι θεωρούσε ότι ο 49χρονος είχε συμπτώματα ψύξης. Η νοσηλεύτρια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κάλεσε πότε γιατρό για να εξετάσει τον ασθενή, όπως είθισται σε επείγοντα περιστατικά.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως στα Επείγοντα του νοσοκομείου τον άτυχο 49χρονο είδε αρχικά βοηθός νοσηλευτή και στη συνέχεια νοσηλεύτρια. Ουδείς από τους δύο κάλεσε γιατρό, καρδιολόγο ή παθολόγο, ως όφειλαν για την περαιτέρω αξιολόγηση του ασθενούς.

Όπως αναφέρουν πηγές από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», οι δύο εργαζόμενοι του νοσηλευτικού προσωπικού ισχυρίζονται ότι ο 49χρονος έκανε λόγο για πόνο στην αυχένα, γι’ αυτό και του σύστησαν να επισκεφθεί το εφημερεύον νοσοκομείο.

Μάλιστα ο άτυχος άντρας, το πρωί της ίδιας μέρας, είχε επισκεφθεί και ιδιώτη γιατρό, ο οποίος, μάλιστα, τον συμβούλευσε να πάρει αναλγητικά φάρμακα.

Είναι προφανές, αναφέρουν νοσοκομειακοί παράγοντες, ότι ακόμη κι αν ένα νοσοκομείο δεν εφημερεύει οι νοσηλεύτριες και οι γιατροί έχουν υποχρέωση να προσφέρουν βοήθεια και να φροντίσουν όποιον έχει άμεση ανάγκη.