Πάτρα: Δεν έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις έως τώρα από την νοσηλεύτρια που υποδέχτηκε τον 49χρονο αδικοχαμένο άνδρα

Έως αύριο το πόρισμα

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Πάτρα: Δεν έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις έως τώρα από την νοσηλεύτρια που υποδέχτηκε τον 49χρονο αδικοχαμένο άνδρα

Θλίψη και οργή για όσα συνέβησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13/7 αισθάνονται οι συγγενείς του άτυχου 49χρονου, ο οποίος κατέληξε μέσα στο αμάξι την ώρα που αναζητούσε εφημερεύον νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει ζητήσει κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό προκειμένου να διερευνηθεί τι έγινε και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες ενώ ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας.

Η στάση της νοσηλεύτριας

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr από το υπουργείο Υγείας, έως αύριο θα έχει προκύψει το πόρισμα για την υπόθεση ενώ αναμένεται να διατάξει ΕΔΕ ο Θάνος Πλεύρης. Η νοσηλεύτρια δεν δίνει έως τώρα επαρκείς εξηγήσεις και λέει πως ήταν ένας περιπατητικός ασθενής που προηγουμένως είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο κάδρο έχει μπει προς το παρόν μονάχα το νοσηλευτικό προσωπικό του «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας και συγκεκριμένα η νοσηλεύτρια που υποδέχτηκε τον 49χρονο, η οποία δεν έχει δώσει για την ώρα επαρκείς εξηγήσεις για τη στάση της, παραδεχόμενη πως δεν κάλεσε γιατρό για να τον εξετάσει, όταν της περιέγραψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως επρόκειτο για ένα συνηθισμένο περιστατικό ενός περιπατητικού ασθενή, ο οποίος της ανέφερε πως είχε προηγουμένως επισκεφτεί ιδιώτη γιατρό. Επιπρόσθετα, πηγές του νοσοκομείου σημειώνουν πως ο 49χρονος δεν πέθανε αμέσως μετά την έξοδό του από αυτό, όπως τόνισαν οι συγγενείς του, αλλά μερικές ώρες αργότερα.

Κατά πληροφορίες, η νοσηλεύτρια εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Πάτρα

Η συγκλονιστική αποκάλυψη: Λίγους μήνες πριν έφυγε από τη ζωή και η αδερφή του άτυχου 49χρονου

Η οικογένεια αρνείται να πιστέψει τον άδικο χαμό του, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαχειριστεί την απώλεια του, καθώς είναι το δεύτερο μέλος που χάνει μέσα σε λίγους μήνες την ζωή του. Όπως αναφέρει συγκλονισμένη στο protothema.gr η σύζυγος του αδελφού Απόστολου Νεμουτιάνου, Δήμητρα πριν από δέκα μήνες είχαν χάσει από κορωνοϊό και την αδελφή τους.

«Η απόσταση του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” ήταν τουλάχιστον 5 λεπτά από το σπίτι του Θοδωρή. Ήταν το πιο κοντινό που θα μπορούσε να πάει εκείνη την ώρα, από την στιγμή που πονούσε. Είναι απαράδεκτο όλο αυτό που έχει συμβεί, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Δεν τον κράτησαν στον “Άγιο Ανδρέα” του είπαν να πάει στο Ρίο.

Έτσι πήρε τον αδελφό και του ζήτησε βοήθεια του είπε “δεν μπορώ να πάω στο νοσοκομείο, είμαι χάλια, ελάτε να με πάτε στο Ρίο γιατί εδώ στον “Άγιο Ανδρέα” δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι”. Μετά από λίγα λεπτά, έφτασε ο αδερφός του, μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο για να πάνε στο Ρίο και μετά από 2 χιλιόμετρα περίπου, ο άνθρωπος πέθανε στο αυτοκίνητο.

Τον πήγε στο Ρίο, του έκαναν ΚΑΡΠΑ και διασωληνώθηκε αμέσως, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι. Δεν είχε κανένα πρόβλημα με την υγεία του», αναφέρει η Δήμητρα και προσθέτει:

«O Θοδωρής μας, είναι το δεύτερο άτομο που χάνουμε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Πριν λίγους μήνες είχαμε χάσει και την αδελφή του άνδρα μου από κορωνοϊό».

Όπως αναφέρει η συγκλονισμένη η Δήμητρα ο 49χρονος άνδρας ήταν ο “πατέρας” και το στήριγμα για όλους: «Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι ζωντανοί – νεκροί. Η μάνα του δεν περιγράφεται η κατάσταση της. Ο Θοδωρής ήταν ο πιο καλός άνθρωπος του κόσμου.

Ο καλύτερος θείος για τα παιδιά μας, αδελφός, ο καλύτερος της οικογένειας μας. Λέμε τώρα για τον Θοδωρή κουβέντες και δεν το πιστεύω πως έχει φύγει, έτσι από την ζωή. Εμείς μόνο ξέρουμε πόσο καλός άνθρωπος ήταν. Δεν έχει φτιάξει δική του οικογένεια και ήταν κοντά μας.

Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός και τον είχαμε τα πάντα, πατέρα, αδελφό, στήριγμα, τα πάντα ήταν για μας ο Θοδωρής».

O 49χρονος επειδή δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει δική του οικογένεια είχε πάντα κοντά του την οικογένεια του και τους φίλους του. Αγαπούσε την δουλειά του, ενώ η ζαχαροπλαστική ήταν για εκείνον ένα όνειρο που κατάφερε να κατακτήσει καθώς είχε ξεκινήσει από την οικοδομή:

«Αφοσιωμένος στην δουλειά του. Είχε ξεκινήσει από την οικοδομή και τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στην ζαχαροπλαστική».