Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 | Επικοινωνία

Θρήνος για το ελληνικό μπάσκετ - Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κονδύλης

Σπαρακτική η ανακοίνωση της ΕΣΑΚΕ

Θρήνος για το ελληνικό μπάσκετ - Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κονδύλης
Ενημέρωση 16.07.2022 13:33
Από Γεωργία Σαμπαζιώτη

H σημερινή μέρα 16/7 είναι ημέρα θλίψης για το ελληνικό μπάσκετ αλλά και ευρύτερα για τον αθλητισμό, αφού έφυγε από τη ζωή στα 75 του ο Γιώργος Κονδύλης που διετέλεσε επί χρόνια Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του επαγγελματικού μπάσκετ και ο θάνατός του ''βύθισε'' στο πένθος την ελληνική καλαθοσφαίριση.

Είναι ο δεύτερος θάνατος που αναγγέλεται τις τελευταίες μέρες στο χώρο του μπάσκετ καθώς πριν από 6 μέρες πέθανε και ο Χρήστος Κακιούζης, πατέρας των καλαθοσφαιριστών Γιάννη και Μιχάλη Κακιούζη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΚΕ για το θάνατο του Γιώργου Κονδύλη

«Η παρουσία και το όνομα του ήταν ταυτισμένα με τον ΕΣΑΚΕ. Ο Γιώργος Κονδύλης ήταν για 30 χρόνια η «ψυχή» του Συνδέσμου μας. Ο πολύτιμος συνεργάτης των προέδρων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ο συμπαραστάτης των παραγόντων, των προπονητών, των παικτών των ομάδων, ο δεύτερος πατέρας για τα στελέχη και τους υπαλλήλους του ΕΣΑΚΕ.

Στο άγγελμα του θανάτου του, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 16 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη την Πέμπτη 14/7, νιώσαμε συνεπώς να μένουμε «ορφανοί».

Αυτές τις ώρες δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε την λύπη και την συγκίνηση μας για την απώλεια του Γιώργου Κονδύλη. Εκφράζουμε απλά τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση μας στην σύζυγο του Ιωάννα, τους γιούς του, Νότη και Άκη και όλη την υπόλοιπη οικογένεια και τους οικείους του.

Θα θυμόμαστε τον Γιώργο Κονδύλη για την καλοσύνη, την προθυμία, και την συμπόνια του. Καλό του ταξίδι.

Σε ένδειξη τιμής στην προφορά του Γιώργου Κονδύλη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας του».

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για το θάνατό του

«Ενας άνθρωπος που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στο μπάσκετ, δεν είναι πια κοντά μας. Ο Γιώργος Κονδύλης, επιτελικό στέλεχος του ΕΣΑΚΕ από την ημέρα ίδρυσης κιόλας του συνδέσμου, έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας τη θλίψη στους δικούς του ανθρώπους μα και σε όλους όσοι τον γνώρισαν έστω και λίγο.

Ο Γιώργος Κονδύλης υπήρξε ένας ευγενικός και πρόσχαρος άνθρωπος, έτσι αντιμετώπιζε κάθε είδους δυσκολία από τις πολλές που υπήρξαν στην καθημερινότητα του χώρου, ήταν ένας καλός συνεργάτης και έτσι κατάφερνε να φέρνει και αποτελέσματα σε ενέργειες που είχαν ουσιαστική συμβολή στη διαρκή πρόοδο του επαγγελματικού μπάσκετ στη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους οικείους του για τη μεγάλη απώλεια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Φωτιά τώρα στο Ρέθυμνο

Σήμερα η κηδεία του άτυχου 49χρονου στην Πάτρα - Σε εξέλιξη οι πειθαρχικές διαδικασίες στο Νοσοκομείο

Share