Αεροσκάφος Καβάλα: "Κόβει" την ανάσα η στιγμή της συντριβής του - Οκτώ οι νεκροί από την πτώση

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Αεροσκάφος Καβάλα:

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου "έσκασε η είδηση πως μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Συγκεκριμένα 8 άτομα από την Ουκρανία ήταν το πλήρωμα του αεροσκάφους όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Κοινότητας Παγγαίου, Κωνσταντίνος Τσάκαλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος είναι ουκρανικό της εταιρείας Meridian, και είχε ξεκινήσει από τη Νις της Σερβίας. Το An-12 κατά τις ως τώρα πληροφορίες ήταν ουκρανικό και εκτελούσε δρομολόγιο μεταφοράς φορτίου από τη Σερβία προς την Ιορδανία.

Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες υπήρξε πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο.

Εξωτερική φωτογραφία: (MOTION TEAM/ Eurokinissi)

Εσωτερική φωτογραφία: (ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ/ Eurokinissi)

Κόβει την ανάσα η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους στην Καβάλα

Τι μετέφερε και πού πήγαινε το φορτίο - Επίσημη δήλωση των Σέρβων

«Επρόκειτο για το αεροπλάνο Antonov 12 ιδιοκτησίας της ουκρανικής εταιρείας «Meridian». Δυστυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, και τα 8 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους», είπε αρχικά ο Σέρβος υπουργός Άμυνας.

Αεροσκάφος Καβάλα

Στη συνέχεια ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανένα μέλος του πληρώματος δεν ήταν πολίτης της Σερβίας, ενώ επανέλαβε πως το αεροπλάνο απογειώθηκε από την πόλη Νις περίπου στις 20:40 τοπική ώρα. «Μετέφερε περίπου 11,5 τόνους προϊόντων της αποκλειστικής μας βιομηχανίας στον τελικό πελάτη στο Μπαγκλαντές. Ως εκ τούτου, ο τελικός πελάτης είναι το Υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές»