Φωτιά Πεντέλη: Νεκρός άνδρας στην Ανθούσα – Αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να καίγεται ολοσχερώς

Η σορός του βρέθηκε το πρωί από τις αστυνομικές δυνάμεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φωτιά Πεντέλη: Νεκρός άνδρας στην Ανθούσα – Αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να καίγεται ολοσχερώς

Χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες με την φωτιά από έχει ξεσπάσει στο Νταού Πεντέλης και γρήγορα επεκτάθηκε στην βόρεια και ανατολική Αττική.

Η πυροσβεστική προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να την περιορίσει, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του στο σπίτι του που βρέθηκε περικυκλωμένο από τις φλόγες στην περιοχή ανάμεσα σε Παλλήνη και Ανθούσα.

Ο ηλικιωμένος, του οποίου το σπίτι είχε καεί τρεις φορές στο παρελθόν από πυρκαγιές, αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας περίστροφο.

Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε το πρωί από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Εξωτερική φωτογραφία: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη»

Εφιαλτικές είναι οι τελευταίες ώρες στην Πεντέλη μετά από την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/7) καθώς μέχρι στιγμής οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

Από την άλλη, ο Γιάννης Κότσιρας είναι ένας από τους ανθρώπους που μένει στην Πεντέλη με αποτέλεσμα πριν από λίγες ώρες μέσα από το Facebook αναφέρθηκε για τις δύσκολες ώρες που βιώνει ενώ από την άλλη δεν δίστασε να κάνει θερμή παράκληση.

«Η φωτιά στην περιοχή μας είναι δύσκολη. Εδώ και τρεις ημέρες επικρατούν πολύ δυνατοί άνεμοι με έντονους στροβιλισμούς και ριπές ανέμου που ξεπερνούν τα 10 μποφόρ. Η Πυροσβεστική υπηρεσία αγωνίζεται με όλα τα μέσα που διαθέτει αλλά από προσωπική πείρα δεν μαζεύεται αυτή η φωτιά.

Θα χρειαστεί να εκκενωθούν περιοχές και να είμαστε όλοι σε επιφυλακή το βράδυ. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θερμή παράκληση. Όσοι χρειαστεί να φύγετε από τα σπίτια σας μην αφήσετε τα ζώα σας δεμένα. Ή πάρτε τα μαζί σας ή αφήστε τα ελεύθερα».