Φωτιά Πεντέλη: «Δυσκολεύομαι να αναπνεύσω και να...» - Τρομακτικές στιγμές για την δημοσιογράφο του Mega

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φωτιά Πεντέλη: «Δυσκολεύομαι να αναπνεύσω και να...» - Τρομακτικές στιγμές για την δημοσιογράφο του Mega

Το απόγευμα της Τρίτης 19/7 ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη, η οποία συνεχίζεται μέχρι και αυτή τη στιγμή της Τετάρτης 20/7. Ο κόσμος έτρεχε να σωθεί, ενώ πολλοί κάτοικοι και από τις γύρω περιοχές εκκένωναν τον χώρο, ενώ οι πυροσβέστες έδιναν και δίνουν μάχη με τις φλόγες, ώστε να μην προχωρήσει η φωτιά και προκαλέσει περισσότερες ζημιές ή ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Οι δημοσιογράφοι των καναλιών ήταν εκεί από την αρχή προσπαθώντας να καταγράψουν ό,τι συνεβαινε και να ενημερώσουν το κοινό, όμως και οι ίδιοι βρίσκονταν σε πολύ δύσκολη θέση, αφού οι καπνοί είχαν γεμίσει τον ουρανό. Μάλιστα, η ρεπόρτερ του MEGA, Μάνια Αλιβιζάτου, εξήγησε πως δεν της ήταν καθόλου εύκολο να αναπνεύσει και να μπορέσει να κρατήσει τα μάτια της ανοιχτά.

Οι δηλώσεις της ρεπόρτερ του MEGA για την φωτιά στην Πεντέλη

«Η ατμόσφαιρα γίνεται ολοένα και πιο αποπνικτική. Περνάνε σπίθες μπροστά από την κάμερα, η κατάσταση είναι αποπνικτική. Δυσκολεύομαι να αναπνεύσω και να ανοίξω τα μάτια μου, γιατί οι καπνοί είναι πάρα πολύ έντονοι αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτοκτόνησε άνδρας όταν είδε το σπίτι του να καίγεται ολοσχερώς

Χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες με την φωτιά από έχει ξεσπάσει στο Νταού Πεντέλης και γρήγορα επεκτάθηκε στην βόρεια και ανατολική Αττική.

Η πυροσβεστική προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να την περιορίσει, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του στο σπίτι του που βρέθηκε περικυκλωμένο από τις φλόγες στην περιοχή ανάμεσα σε Παλλήνη και Ανθούσα.

Ο ηλικιωμένος, του οποίου το σπίτι είχε καεί τρεις φορές στο παρελθόν από πυρκαγιές, αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας περίστροφο.

Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε το πρωί από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Εξωτερική φωτογραφία: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI