Φωτιά στα Μέγαρα: Παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις - Νέο μήνυμα 112 για εκκένωση στα Παπαγιαννέικα

Δείτε αναλυτικά

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Φωτιά στα Μέγαρα: Παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις - Νέο μήνυμα 112 για εκκένωση στα Παπαγιαννέικα

Μετά τη φωτιά που καίει από χθες στην Πεντέλη και έχει συγκλονίσει την Ελλάδα για άλλο ένα καλοκαίρι, το μεσημέρι της Τετάρτης (20/7) σήμανε νέος συναγερμός καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στα Μέγαρα.

Η πυρκαγιά στα Μέγαρα είναι σε εκτάσεις δασικές και γεωργικές με ακαθάριστα λιόφυτα. Η φωτιά κινείται τόσο προς Αλεποχώρι, από το οποίο απέχει 5 χιλιόμετρα, όσο και προς Μέγαρα, ενώ πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο κινείται δυτικά από τη Ζάχουλη, καίει αγροτοδασική έκταση που περιλαμβάνει και πεύκα, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών, καθώς στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονται, καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Έχουν παραταχθεί οχήματα της Πυροσβεστικής για να μην περάσει η πυρκαγιά προς την πευκόφυτη περιοχή, ενώ κάποια έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της φωτιάς.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112 στο χωριό Παπαγιαννέικα, προς Μέγαρα. Οι φλόγες πλησιάζουν σπίτια στην περιοχή Ζάχουλη, που έχει ήδη εκκενωθεί.

Νέο μήνυμα 112 για εκκένωση στα Παπαγιαννέικα

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν τοπικοί παράγοντες, η φωτιά έχει περάσει την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μη φτάσουν οι φλόγες προς την περιοχή του Κάτω Πευκενέα και προς το Αλεποχώρι.

Στην ευρύτερη περιοχή που καίει η φωτιά υπάρχουν αγροτικές καλλιέργειες, διάσπαρτες εξοχικές -και όχι μόνο- κατοικίες, αλλά και παρθένο δάσος.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.41, ενώ στις 14.35 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι.