«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα» - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού

Δείτε αναλυτικά

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα» - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού

Με τις πυρκαγιές του τελευταίου διημέρου να είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας - με μεγαλύτερη αυτή της Πεντέλης, που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα για άλλο ένα καλοκαίρι - ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (20/7) το Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να οφείλονται σε εμπρησμό.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο εμπρησμού

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, θα έχουμε περισσότερα όταν ολοκληρώσει η πυροσβεστική το ανακριτικό της έργο», είπε ερωτηθείς σχετικά.

Η δήλωσή του έρχεται μετά τις υπόνοιες που άφησε ο υπορυγός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης, που άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, λέγοντας ότι τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται. «Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κεραυνού και βραχυκυκλώματος. Όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» υπογράμμισε σχετικά.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πυρκαγιά στα Μέγαρα αλλά και για την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα, σημειώνοντας ότι υπήρξε καλύτερος συντονισμός απ' ότι στο παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των πυρκαγιών από τους αρμόδιους. Παρόντες ήταν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Πού και πώς θα φιλοξενηθούν δωρεάν όσοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Ειδικό σχέδιο για τους χιλιάδες ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις περιοχές από τις οποίες πέρασε η φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη και επεκτάθηκε σε Παλλήνη, Γέρακα, Ανθούσα και Διώνη εκπόνησε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το σχέδιο προβλέπει τη δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης μετά από επικοινωνία που είχε ο Χρήστος Στυλιανίδης με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Όπως ανακοινώθηκε... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr