Καιρός: Πλησιάζει ο καύσωνας στην Ελλάδα - Μέχρι πόσο θα ανέβει ο υδράργυρος;

Σας αφορά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Καιρός: Πλησιάζει ο καύσωνας στην Ελλάδα - Μέχρι πόσο θα ανέβει ο υδράργυρος;

Εδώ και αρκετές ημέρες ο νέος καύσωνας που έχει έρθει στο προσκήνιο πλήττει για τα καλά τα δυτικά της Ευρώπης καθώς οι θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά. Φυσικά, η θερμοκρασία και στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανέβει επίσης ωστόσο οι συνθήκες για τη χώρα δεν θα είναι ασυνήθιστες.

Πώς θα είναι ο καιρός τα επόμενα 24ωρα στην Ελλάδα;

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 21 Ιουλίου αναμένεται ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες κατά τη διάρκεια των επόμενων ωρών με κορύφωση το Σαββατοκύριακο. (Δείτε εδώ την σημαντική προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου)

Καύσωνας - Πού θα 'χτυπήσει';

Οι άνεμοι το επόμενο 24ωρο θα φτάσουν έως και 7 μποφόρ στη Θεσσαλία, στα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Πρόγνωση καιρού για αύριο 22/7

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 35 με 36, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.