Χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά στη Λέσβο - Εικόνες φρίκης με τους κατοίκους του νησιού να τρέχουν να σωθούν

Σοκ!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά στη Λέσβο - Εικόνες φρίκης με τους κατοίκους του νησιού να τρέχουν να σωθούν

Η φωτιά που ξέσπασε στη Λέσβο, ακολουθώντας την μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη, έχει δημιουργήσει πανικό στους κατοίκους του νησιού τις τελευταίες ώρες, ενώ οι καταστροφές στα σπίτια και στις περιουσίες των ανθρώπων είναι αδιανόητες.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την απογευματινή ενημέρωση την Κυριακή 24/7, δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα πλέον, παρά μόνο μικρές εστίες, φανερώνοντας πως η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες εδώ και 48 ώρες έχει αποτέλεσμα. Οι εικόνες από τα χωριά Βρίσα και Σταυρό τη στιγμή που οι φλόγες φούντωναν είναι σοκαριστικές, την ώρα που έτρεχαν για να εκκενώσουν την περιοχή, ωστόσο φαίνεται πως δεν υπάρχει πια κίνδυνος.

Εικόνες από την εκκένωση στα χωριά της Λέσβου

Κεντρική φωτογραφία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI

Συνεργάτης του Open έπεσε στην θάλασσα για να αποφύγει τις φλόγες

Δραματικές στιγμές έζησε ο δημοσιογράφος του lesvosnews.gr και συνεργάτης του Open, Γιάννης Συνάνης ο οποίος χρειάστηκε να πέσει στην θάλασσα και να περισυλλέγει από το λιμενικό.

Συγκεκριμένα, όταν ξέσπασε η φωτιά στην Μυτιλήνη το πρωί του Σαββάτου 23/7 και άρχισε να κατεβαίνει προς την θάλασσα, εκείνος βρισκόταν στην παραλία των Βατερών με το αυτοκίνητο του, όμως σε κάποια στιγμή δεν μπορούσε να φύγει.

Εγκατάλειψε λοιπόν το αυτοκίνητο και τον εξοπλισμό που είχε μέσα σε αυτό και άρχισε να πηγαίνει παραλιακά, κάνοντας όπως είπε 8 χιλιόμετρα. Σε κάποια φάση, η κατάσταση άρχισε να δυσκολεύει και για αυτό αποφάσισε να πέσει μέσα στην θάλασσα και να τον περισυλλέξει ένας σκάφος του λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή.