Πάτρα: Ξανά στην ανακρίτρια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου

Απολογείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Ξανά στην ανακρίτρια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου

Εκ νέου στο γραφείο της ανακρίτριας αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ώρες η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που απαγγέλθηκε πριν από λίγες μέρες σε βάρος της.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία απολογείται σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, αφορά όσα έγιναν μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που καλείται να αντικρούσει η Πισπιρίγκου, όλα όσα οδήγησαν τότε, στο να αποκτήσει μη αναστρέψιμη βλάβη με τετραπληγία, το 9χρονο παιδί, ήταν εγκληματικές ενέργειες της μητέρας του.

Η απόπειρα για την οποία κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο επίμαχος χρόνος ξεκίνησε στις 8 Απριλίου 2021 όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο. Σύμφωνα με δεδομένα που έχουν οι Αρχές, οι γονείς του παιδιού φέρονται εκείνη την ημέρα να είχαν ραντεβού με δικηγορικό γραφείο της Πάτρας με σκοπό την έκδοση διαζυγίου. Μόλις 18 ημέρες πριν, είχε πεθάνει το μικρότερο κοριτσάκι της οικογένειας Δασκαλάκη, η 6μηνών Ίριδα στο δωμάτιο που κοιμόταν με την Τζωρτζίνα. Το 2019 η Τζωρτζίνα είχε χάσει και την 3,5 ετών αδελφή της, Μαλένα.

Την επίμαχη ημέρα το κοριτσάκι εισήχθη στο Νοσοκομείο, με τη μητέρα να δηλώνει στους γιατρούς πως η Τζωρτζίνα εμφάνιζε σπασμούς. Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε η 9χρονη δεν επιβεβαίωσαν καμία παθολογική κατάσταση.

Ωστόσο το παιδί, στις 11 Απριλίου 2021 υπέστη καρδιοαπναπνευστική ανακοπή, με τη μητέρα να ειδοποιεί τους γιατρούς με τρόπο, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, μάλλον ιδιαίτερα ψύχραιμο για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το συμβάν αντιμετωπίστηκε, όταν νοσοκόμα είδε την Τζωρτζίνα μελανιασμένη και σήμανε συναγερμό στους γιατρούς. Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά, αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια με αποτέλεσμα να καταστεί παραπληγική.

Κεντρική φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η Πισπιρίγκου "στήνει" στον τοίχο για τα καλά τον Δασκαλάκη

Ο Μάνος Δασκαλάκης, μετά από ένα διάστημα που ήταν σχεδόν άφαντος και δεν απασχολούσε τα ΜΜΕ, προκειμένου να συλλέξει τις πληροφορίες του και να βάλει σε μία τάξη τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο φως της δημοσιότητας, πλέον εμφανίζεται πιο έτοιμος από ποτέ να πάρει στα χέρια του την κατάσταση και να προχωρήσει σε νέες κινήσεις.

Έτοιμος λοιπόν να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και για τη νέα δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας εμφανίζεται, προκαλώντας την οργή της.

«Το πράξαμε και για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του ίδιου κοριτσιού σε βάρος της μητέρας του ενώ το ίδιο θα κάνουμε και στις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας αν ασκηθούν διώξεις και για τους ενώ λόγω θανάτους» είπε χαρακτηριστικά για τις κινήσεις του Μάνου Δασκαλάκη ο δικηγόρος του, Δημήτρης Καράμπελας.

Τα σχέδια αυτά του Μάνου Δασκαλάκη προκάλεσαν την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου την οποία μετέφερε ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Η εντολέας μου αισθάνεται έκπληξη για την πρόθεση αυτή για τον πρόσθετο λόγο πως σε πολλά από τα προηγούμενα καρδιακά επεισόδια του παιδιού στην Πάτρα ήταν παρών (σ.σ. ο Μάνος Δασκαλάκης) και τα είδε με τα μάτια του και υπάρχει απορία πώς θα υπάρξει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. Ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν έχει γίνει ποτέ καμία εγκληματική ενέργεια εναντίον των παιδιών του» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.