Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την παρακολούθηση του κινητού του

Εξήλθε από τον Άρειο Πάγο περίπου μια ώρα πριν

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την παρακολούθηση του κινητού του
Ενημέρωση 26.07.2022 11:28
Από Γεωργία Σαμπαζιώτη

Μηνυτήρια αναφορά στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα το πρωί 26/7 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης καθώς στο κινητό του εντοπίστηκε η παρουσία συνδέσμου που σχετίζεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator της εταιρείας Pegasus. Το μήνυμα με τον σύνδεσμο, τον οποίο ο κ. Ανδρουλάκης δεν άνοιξε, εστάλη στο κινητό του τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Ο Ανδρουλάκης, που όπως υποστήριξε και στους δημοσιογράφους, μάχεται πάντα για τη διαφάνεια, μετρά μια μακρά και αθόρυβη πορεία στο χώρο της πολιτικής, που ξεκινάει πολύ πριν από τότε που ανέλαβε τα ηνία του πολιτικού κόμματος. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά λεπτομέρειες για την πολιτική του σταδιοδρομία, αλλά και την προσωπική του ζωή.

Οι δηλώσεις του Ανδρουλάκη στους δημοσιογράφους για την παρακολούθηση του κινητού του

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι πάντα μάχεται για τη διαφάνεια.

Λίγα λόγια για το Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι Έλληνας πολιτικός μηχανικός και πολιτικός, που διατελεί πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2021, και υπηρετεί ως Ευρωβουλευτής από το 2014. Είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1979, μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης και η καταγωγή του είναι από το Ψυχρό Λασιθίου.

Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (master) στο πρόγραμμα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον» του ΔΠΘ. Επιπλέον, είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός και στον τουριστικό τομέα, ενώ έχει διδάξει ως καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Νίκος Ανδρουλάκης

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σπίτια και δεκάδες χιλιάδες ευρώ - Το πόθεν έσχες του Νίκου Ανδρουλάκη

«Σούσουρο» με το Ενώπιος Ενωπίω - Η ανακοίνωση για την εκπομπή του Χατζηνικολάου

Share