Σπάτα: «Είμαστε συντετριμμένοι» - Τα πρώτα λόγια της μητέρας του αδικοχαμένου Τζακ Φέντον

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο με την είδηση

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Σπάτα: «Είμαστε συντετριμμένοι» - Τα πρώτα λόγια της μητέρας του αδικοχαμένου Τζακ Φέντον

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση του θανάτου στις 25/7 ενός νεαρού αγγλικής καταγωγής, ο οποίος έχασε τη ζωή του από διαμελισμό, που οφείλεται στον έλικα ελικοπτέρου. Ο Τζακ Φέντον πέθανε από δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα, όταν νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 25/7 επέστρεψε με την παρέα του από τη Μύκονο.

Τα πρώτα λόγια της μητέρας του Τζακ Φέντον

Η μητέρα του Jack, Victoria, μιλώντας στη Daily Mail χθες (Τρίτη 26/7), τόνισε πως η οικογένεια είναι συντετριμμένη από την απώλεια του «υπέροχου αγοριού» τους, το οποίο φοιτούσε στο οικοτροφείο Sutton Valence στο Μέιντστοουν.

«Μάθαμε τι συνέβη μόλις στις 10 χθες το βράδυ. Είμαστε συντετριμμένοι. Ήταν το πιο υπέροχο αγόρι. Ο Τζακ είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με μερικούς από τους φίλους του», ανέφερε η μητέρα του.

Η ίδια, μάλιστα, ανατρέπει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για παρουσία του πατέρα του Jack στην Ελλάδα και ότι βρισκόταν στο δεύτερο ελικόπτερο, που ακολουθούσε αυτό που ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα. Όπως επισημαίνει η Victoria, «η οικογένεια έχει μείνει στο Κεντ. Δεν πήγαμε στην Ελλάδα. Μαζί τους ήταν μόνο ο πατέρας ενός φίλου του».

«Ο Jack και οι φίλοι του είχαν πάρει ένα ελικόπτερο από την Αθήνα για τη Μύκονο χωρίς κανένα πρόβλημα και το ίδιο έκαναν και στην επιστροφή, πήραν ένα ελικόπτερο από τη Μύκονο για Αθήνα. Είχε αποβιβαστεί με ασφάλεια όταν προσγειώθηκε στην Αθήνα, αλλά για κάποιο λόγο επέστρεψε και πήγε πίσω από το ελικόπτερο και ήταν η πίσω προπέλα που τον σκότωσε. Ήταν ακαριαίο».

Σημειώνει, τέλος, πως πράγματι οι φίλοι ήταν έξω για διασκέδαση το προηγούμενο βράδυ, «αλλά δεν είχε πιει τίποτα όλη μέρα χθες εκτός από νερό. Αυτός και οι φίλοι του ήταν όλοι νηφάλιοι».

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος νεαρός μαζί με άλλους τρεις φίλους του από τη Βρετανία είχαν μισθώσει ελικόπτερο, για να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στο Αιγαίο και ενώ επέστρεφαν από τη Μύκονο, προσγειώθηκαν σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Στην προσγείωση, ο νεαρός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πλησίασε τον έλικα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να διαμελισθεί.

Συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι μετά το διαμελισμό του νεαρού από το ελικόπτερο

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πιλότου του ελικοπτέρου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας, ενώ συνελήφθησαν και δύο τεχνικοί εδάφους της εταιρείας του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει η οικογένεια του νεαρού θύματος.