Έκτακτη προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό - Αισθητή υποχώρηση της θερμοκρασίας

Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Έκτακτη προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό - Αισθητή υποχώρηση της θερμοκρασίας

Με αρκετή ζέστη το μεσημέρι, αλλά και υποχώρηση των θερμοκρασιών αργά το βράδυ, αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Η χώρα μας εξακολουθεί να επηρεάζεται από πεδίο βαρομετρικών πιέσεων ενώ μία διαταραχή από τα βόρεια - βορειοδυτικά Βαλκάνια μετατοπίζεται προς τα ανατολικά τμήματα με αποτέλεσμα να «σπάει» η διαφορά πίεσης μέσα στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση από την μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη

Η διαταραχή αυτή θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες την Πέμπτη (28/7) σε ηπειρωτικές περιοχές ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες. Από το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο, θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα.

Το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα υποχωρήσει περισσότερο η θερμοκρασία, ενώ οι μπόρες και οι καταιγίδες θα είναι περισσότερες το απόγευμα σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με τα μελτέμια να κυριαρχούν στο Αιγαίο.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο 28/7

Στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου προβλέπεται να φτάσει μέχρι τους 34 με 36 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς.