Τραγωδία Πάτρα: ''Δεν ξέρω αν τα στοιχεία είναι αρκετά για...'' - Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων τοποθετείται για την Πισπιρίγκου

''Η ανάγκη ομολογίας είναι απαρχαιωμένη ποινική μέθοδος''

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα: ''Δεν ξέρω αν τα στοιχεία είναι αρκετά για...'' - Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων τοποθετείται για την Πισπιρίγκου

Η υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο είναι σε πλήρη εξέλιξη και καθημερινά έχουμε και από ένα νέο στοιχείο. Η βασική κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή στους θανάτους των τριών παιδιών της και σύμφωνα με την ΕΡΤ αναμένεται να καταθέσει και αίτημα αποφυλάκισης. Ωστόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων Γιάννης Γλύκας, έδωσε σήμερα σε εκπομπή του καναλιού και μια νέα νομική προσέγγιση στο θέμα αναφορικά με την πιθανότητα ενοχής της Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25/7 η κατηγορούμενη προσήλθε στην Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσει για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, ωστόσο μέσα από το 8σέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε, αρνείται εκ νέου κάθε κατηγορία για εγκληματική ενέργεια από μέρους της εις βάρος του παιδιού της. Μάλιστα όπως είχε πει και πριν από την απολογία της μέσω του δικηγόρου της, ο πρώην σύζυγός της ήταν παρόν σε πολλά καρδιακά επεισόδια του παιδιού, οπότε μπορεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά της.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Γλύκα στην εκπομπή της ΕΡΤ για το άλλοθι της Ρούλας Πισπιρίγκου

Τοποθετήθηκε λοιπόν ως εξής στη Δημόσια Τηλεόραση:

«Είναι πολύ σημαντικό ποινικά το ότι δεν έχει περιγραφεί στο κατηγορητήριο ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού. Θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει μια υπερασπιστική μέθοδο από την πλευρά της κατηγορούμενης» σημείωσε ο κ. Γλύκας.

Ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η ανακρίτρια, που είχε την υπόθεση για ένα πεντάμηνο, δεν ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης. «Έκλεισε ο φάκελος και όταν ήταν να προταθεί η παραπομπή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, είχαμε την επιστροφή της υπόθεσης στην ανακρίτρια για την τάχιστη απολογία. Αυτό με ξενίζει» είπε χαρακτηριστικά.

«Σημασία έχει τι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εκεί θα χρειαστούν αποδείξεις και καμία αμφιβολία. Θα είναι μια δίκη που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον. Όπως είναι όμως τα πράγματα, δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για καταδίκη» πρόσθεσε.

''Έστησε στον τοίχο'' τον πρώην σύζυγό της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο Μάνος Δασκαλάκης, μετά από ένα διάστημα που ήταν σχεδόν άφαντος και δεν απασχολούσε τα ΜΜΕ, προκειμένου να συλλέξει τις πληροφορίες του και να βάλει σε μία τάξη τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο φως της δημοσιότητας, πλέον εμφανίζεται πιο έτοιμος από ποτέ να πάρει στα χέρια του την κατάσταση και να προχωρήσει σε νέες κινήσεις.

Έτοιμος λοιπόν να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και για τη νέα δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας εμφανίζεται, προκαλώντας την οργή της.

«Το πράξαμε και για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του ίδιου κοριτσιού σε βάρος της μητέρας του ενώ το ίδιο θα κάνουμε και στις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας αν ασκηθούν διώξεις και για τους ενώ λόγω θανάτους» είπε χαρακτηριστικά για τις κινήσεις του Μάνου Δασκαλάκη ο δικηγόρος του, Δημήτρης Καράμπελας.

Τα σχέδια αυτά του Μάνου Δασκαλάκη προκάλεσαν την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου την οποία μετέφερε ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Η εντολέας μου αισθάνεται έκπληξη για την πρόθεση αυτή για τον πρόσθετο λόγο πως σε πολλά από τα προηγούμενα καρδιακά επεισόδια του παιδιού στην Πάτρα ήταν παρών (σ.σ. ο Μάνος Δασκαλάκης) και τα είδε με τα μάτια του και υπάρχει απορία πώς θα υπάρξει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. Ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν έχει γίνει ποτέ καμία εγκληματική ενέργεια εναντίον των παιδιών του» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.