Μητροκτονία Θεσσαλονίκη: Αποκαλύφθηκαν τα κίνητρα του 59χρονου δράστη

Η γυναίκα μαρτύρησε, όπως φαίνεται από τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Μητροκτονία Θεσσαλονίκη: Αποκαλύφθηκαν τα κίνητρα του 59χρονου δράστη

Νέα στοιχεία για το άγριο έγκλημα που συγκλόνισε τη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ώρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Θύμα μια άτυχη 84χρονη στο Ξηροχώρι Χαλκηδόνας, με δράστη τον 59χρονο γιό της, που ομολόγησε το έγκλημά του. Ο λόγος της μητροκτονίας έγινε γνωστός και λόγω της ασήμαντης αφορμής, αλλά και δεδομένων των μαρτυριών από γείτονες ο άνδρας φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται πως το θύμα βρέθηκε νεκρή μέσα στη μονοκατοικία όπου ζούσε στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης ο δεύτερος γιος της, χθες 26/7 το πρωί. Ήταν γυμνή στο διάδρομο του σπιτιού. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης και της άγριας δολοφονίας που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Τα κίνητρα του 59χρονου μητροκτόνου στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλα έγιναν για ένα ποτήρι νερό. Τη χτύπησε, την έπνιξε και πήγε για ύπνο. Τα τελευταία λεπτά στη ζωή της 84χρονης γυναίκας, που αντιμετώπιζε κινητά προβλήματα και προβλήματα όρασης, ήταν εφιαλτικά. Η γυναίκα μαρτύρησε, όπως φαίνεται από τα ιατροδικαστικά ευρήματα, στα χέρια του 59χρονου γιου της.

Το θύμα της άγριας δολοφονίας έφερε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα καθώς και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία χώρα. Ο δράστης την χτύπησε άγρια στο κεφάλι και στο σώμα και την έπνιξε.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων της άτυχης 84χρονης

Οι γείτονες δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν το τραγικό έγκλημα, ενώ τονίζουν, μιλώντας στο GrTimes.gr, πως μητέρα και γιος είχαν συχνές προστριβές.

«Το Σάββατο μιλήσαμε και πήγαινε για ψώνια", ανέφερε γειτόνισσα της άτυχης γυναίκας, συμπληρώνοντας πως "είχα να τη δω 4-5 μέρες. Νόμιζα ότι την πήρε ο μεγάλος γιος της».

«Τον άκουσα να της φωνάζει μέσα στο διαμέρισμά τους», λέει άλλος ένοικος της πολυκατοικίας.