Σπάτα: «Όλα τα υπόλοιπα είναι αηδίες» - Έξαλλη η αδερφή του αδικοχαμένου Jack Fenton

Έχασε τη ζωή του μόλις επέστρεψε από διακοπές

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Σπάτα: «Όλα τα υπόλοιπα είναι αηδίες» -  Έξαλλη η αδερφή του αδικοχαμένου Jack Fenton

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση του θανάτου στις 25/7 του νεαρού Βρετανού, Τζακ Φέντον, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Όταν νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 25/7 επέστρεψε με την παρέα του από τη Μύκονο, στην προσγείωση, ο νεαρός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πλησίασε τον έλικα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να διαμελισθεί.

Τα πρώτα λόγια της αδερφής του Τζακ Φέντον

Με αποκλειστικές της δηλώσεις στην «Daily Mail», η αδελφή του Τζακ Φέντον, Ντέιζι, αντιδρά έντονα στις πληροφορίες ότι ο 22χρονος δεν υπάκουσε στις οδηγίες. H 20χρονη χαρακτήρισε «αηδίες» τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς και δήλωσε βέβαιη ότι ο αδελφός της ήταν πολύ προσεκτικός, αλλά δεν είχε ενημερωθεί σωστά από τον πιλότο του ελικοπτέρου.

Η 20χρονη, η οποία σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δήλωσε στην «Daily Mail»: «Αυτό ήταν το πρώτο ταξίδι του Τζακ με ελικόπτερο. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε ότι θα ήταν πολύ επιφυλακτικός και προσεκτικός. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται, ότι δηλαδή γύρισε πίσω στο ελικόπτερο και ότι παραβίασε το πρωτόκολλο, είναι αηδίες. Γιατί; Μα γιατί δεν υπήρχε πρωτόκολλο. Ποτέ δεν τους είπαν τι να κάνουν και τι να μην κάνουν».

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ανάγκασε τον αδελφό μου να γυρίσει πίσω στο ελικόπτερο. Ίσως να ξέχασε κάτι. Ωστόσο, όσα ακούγονται, ότι γύρισε πίσω για να βγάλει selfie, είναι αηδίες, είναι ψέματα».

«Ο Τζακ δεν ήταν ένα πλούσιο και αντιπαθητικό παιδί. Ήταν καλεσμένος σε αυτές τις διακοπές. Αυτό ήταν το πρώτο του ταξίδι με ελικόπτερο», πρόσθεσε η αδελφή του 22χρονου και έκανε γνωστό ότι η οικογένεια δεν προτίθεται να έρθει στην Ελλάδα, αλλά περιμένουν όλοι τη σορό του Τζακ Φέντον να φτάσει στη Βρετανία.

Τα πρώτα λόγια της μητέρας του Τζακ Φέντον

Η μητέρα του Jack, Victoria, μιλώντας στη Daily Mail χθες (Τρίτη 26/7), τόνισε πως η οικογένεια είναι συντετριμμένη από την απώλεια του «υπέροχου αγοριού» τους, το οποίο φοιτούσε στο οικοτροφείο Sutton Valence στο Μέιντστοουν.

«Μάθαμε τι συνέβη μόλις στις 10 χθες το βράδυ. Είμαστε συντετριμμένοι. Ήταν το πιο υπέροχο αγόρι. Ο Τζακ είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με μερικούς από τους φίλους του», ανέφερε η μητέρα του.

Η ίδια, μάλιστα, ανατρέπει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για παρουσία του πατέρα του Jack στην Ελλάδα και ότι βρισκόταν στο δεύτερο ελικόπτερο, που ακολουθούσε αυτό που ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα. Όπως επισημαίνει η Victoria, «η οικογένεια έχει μείνει στο Κεντ. Δεν πήγαμε στην Ελλάδα. Μαζί τους ήταν μόνο ο πατέρας ενός φίλου του».

«Ο Jack και οι φίλοι του είχαν πάρει ένα ελικόπτερο από την Αθήνα για τη Μύκονο χωρίς κανένα πρόβλημα και το ίδιο έκαναν και στην επιστροφή, πήραν ένα ελικόπτερο από τη Μύκονο για Αθήνα. Είχε αποβιβαστεί με ασφάλεια όταν προσγειώθηκε στην Αθήνα, αλλά για κάποιο λόγο επέστρεψε και πήγε πίσω από το ελικόπτερο και ήταν η πίσω προπέλα που τον σκότωσε. Ήταν ακαριαίο».

Σημειώνει, τέλος, πως πράγματι οι φίλοι ήταν έξω για διασκέδαση το προηγούμενο βράδυ, «αλλά δεν είχε πιει τίποτα όλη μέρα χθες εκτός από νερό. Αυτός και οι φίλοι του ήταν όλοι νηφάλιοι».