Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Μην αφήσετε τα παιδιά σας να κολυμπήσουν - Αυτές είναι οι 12 ακατάλληλες παραλίες στην Αττική

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Μην αφήσετε τα παιδιά σας να κολυμπήσουν - Αυτές είναι οι 12 ακατάλληλες παραλίες στην Αττική
Ενημέρωση 28.07.2022 08:51
Από Ίρις Βίλα

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη ανακοινώθηκαν 12 σημεία της Αττικής που απαγορεύεται η κολύμβηση. Συγκεκριμένα, μετά από δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν κατά την προηγούμενη και τρέχουσα κολυμβητική περίοδο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ποιες ακτές είναι με κόκκινο. (Δείτε εδώ επίσης τις 10 πιο καθαρές παραλίες στην Περιφέρεια Αττικής για το 2022).

12 σημεία στο λεκανοπέδιο Αττικής που είναι απαγορευτικά

 • Όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων.
 • Όλη η περιοχή από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Πέραμα.
 • Όλη η περιοχή Σκαραμαγκά μέχρι και την παραλία Ασπροπύργου.
 • Όλα τα Λιμάνια Σκαφάκι, Σταυρού της Ακτής Θεμιστοκλέους, στο λιμανάκι της Σχολής Δοκίμων και 100 μ. εκατέρωθεν του Κέντρου MIRAMARE.
 • Στην περιοχή από το Βόρειο άκρο Μικρολίμανου μέχρι και την ακτή Ξηροτάγαρου (όριο μαρίνας).
 • Στο αριστερό σημείο της ακτής «ΕΔΕΜ» πλησίον εστιατορίου «ΕΔΕΜ» και 100 μέτρα εκατέρωθεν των εκβολών του ρέματος Πικροδάφνης.

Ακατάλληλες παραλίες στην Αττική

 • Σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων.
 • Σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες ή οι τοπικές υγειονομικές αρχές προτείνουν την τοποθέτηση σχετικών σημάνσεων.
 • Στην περιοχή των Ναυπηγείων και του λιμένος όρμου Λαυρίου μέχρι τη ΔΕΗ με εξαίρεση την περιοχή που αρχίζει από την ακτή Χέλμη και συνεχίζεται μέχρι την περιοχή Θωρικού (Ακτή Θεάτρου).
 • Στην Ραφήνα σε όλο το μήκος της εξωτερικής πλευράς του προσήνεμου μώλου του λιμανιού.
 • Σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής των αγωγών των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, που βρίσκονται στις περιοχές Νέας Μάκρης και Μαραθώνα και ειδικότερα των κατασκηνώσεων ΘΑΛΑ, και των κατασκηνώσεων Αεροπορίας- ΘΑΑ . Στην απαγόρευση δεν περιλαμβάνεται η ακτή κολύμβησης του ΚΕΔΑ/Ζ.
 • Στην περιοχή του Ασωπού ποταμού 200 μ. εκατέρωθεν της εκβολής του.

Εξωτερική φωτογραφία: (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ// EUROKINISSI)

Εσωτερική φωτογραφία: (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ// EUROKINISSI)

Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας, για 4η δόση εμβολίου: «Αν γίνει τώρα, προστατεύει...»

Σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του αναφέρθηκε μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης το πρωί της Πέμπτης 21/7.

Σχετικά με τον κορωνοϊό και την εξέλιξή του, ο υπουργός Υγείας είπε πως προφανώς θα πάμε σε διακοπές, αλλά με τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ επανέλαβε ότι η αύξηση στα κρούσματα των τελευταίων εβδομάδων, δεν έχει αποτυπωθεί έντονα στα νοσοκομεία.

Για την τέταρτη δόση του εμβολίου κορωνοϊού, σημείωσε ότι «οι άνω των 60 και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με το ECDC, θα πρέπει να κάνουν τώρα, αυτήν την περίοδο, την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Έχουμε τα στοιχεία ότι η τέταρτη δόση, αν γίνει τώρα, προστατεύει τέσσερις φορές περισσότερο από τη βαριά νόσηση. Για τους υπόλοιπους, την ομάδα πληθυσμού 30-59 ετών για την οποία έχουμε ανοίξει την πλατφόρμα, θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση με τον γιατρό τους».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές - Ανακοινώθηκε η επίσημη ημέρα που ανοίγουν φέτος

Έκτακτη ανακοίνωση από την ΔΕΗ - Ποιες περιοχές δεν θα έχουν ρεύμα σήμερα (28/7)

Share