Δεύτερη σερί απώλεια για τον Παναθηναϊκό - Πέθανε πρώην παράγοντας της ομάδας

Θλίψη!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Δεύτερη σερί απώλεια για τον Παναθηναϊκό - Πέθανε πρώην παράγοντας της ομάδας

Άλλη μια μεγάλη απώλεια βιώνει η ομάδα του Παναθηναϊκού, καθώς 2 ημέρες μετά τον θάνατο πολύ μεγάλου παράγοντα, που υπηρέτησε την ένωση, την Δευτέρα 1/8 αποχαιρέτησε ένας πρώην αλλά πολύ σημαντικό παίκτη του μπάσκετ.

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Κουκόπουλο, ο οποίος πέθανε το βράδυ της Κυριακής 31/7 σε ηλικία 89 ετών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, πως την Τρίτη 2 Αυγούστου στις 11 το πρωί θα γίνει η κηδεία του στο Α’ Νεκροταφείο.

Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Κουκόπουλος

Κουκόπουλος - Πέθανε

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Πάνος Κουκόπουλος (Παναγιώτης Κουκόπουλος) ήταν πρώην καλαθοσφαιριστής γεννημένος στη Λειβαδιά, το 1933. Το 1945 μετακόμισε στην Αθήνα σε ηλικία 12 ετών και συνήθιζε να προπονείται στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Το 1948 εντάχθηκε στη Β΄ ομάδα του Παναθηναϊκού με την οποία υπήρξε πολύ σύντομα διακριθέντας και κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα της περιόδου 1949-50.

Έτσι το Νοέμβριο του 1950 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟ και αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα απέναντι στη Μακαμπί Καΐρου που διεξήχθη στο Κάιρο.Αγωνιζόταν στη θέση σμολ φόργουορντ. Αναδείχθηκε 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδος (1951, 1954, 1961, 1962), ενώ ήταν μέλος της ομάδας την πρώτη χρονιά που αγωνίστηκε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1961. Διετέλεσε αρχηγός του Παναθηναϊκού και παίκτης-προπονητής της ομάδας. Υπήρξε 8 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδος.