Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Τραγωδία Πάτρα: Ποινική δίωξη στην Πισπιρίγκου - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά «συρροή»

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση

Τραγωδία Πάτρα: Ποινική δίωξη στην Πισπιρίγκου - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά «συρροή»
Ενημέρωση 01.08.2022 14:28
Από Youweekly Team

Επιβεβαιώνοντας τις πρωινές πληροφορίες, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς οι δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών που είχαν αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας που διαπράχθηκε από την 33χρονη.

Η Πισπιρίγκου έχει κληθεί ήδη να καταθέσει περί της υπόθεσης, ωστόσο επιμένει να αρνείται κάθε πιθανή της εμπλοκή στο ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας σε βάρος των παιδιών της και στο 8σέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στο δικαστήριο αρνείται κάθε κατηγορία. Μάλιστα κατέθεσε εκ νέου και αίτημα αποφυλάκισης βαθιά πεπεισμένη ότι θα το κερδίσει, αφού επιμένει στην αθωότητά της.

Όλες οι πληροφορίες γύρω από τη νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Πισπιρίγκου

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος και θα κρίνει αν τα στοιχεία και η αξιολόγηση τους από τις εισαγγελικές αρχές είναι ορθή.

Ειδικότερα, οι Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ολοκλήρωσαν την προκαταρτική τους έρευνα που διενεργούσαν και έκριναν ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η Ρούλας Πισπιρίγκου που είναι ήδη προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει αφαιρέσει τη ζωή και των άλλων δυο παιδιών της.

Όπως έγινε γνωστό βασικό εύρημα πάνω στο οποί στηρίχθηκε η νέα δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακουκη – Καλόγρια. Παράλληλα, επιβαρυντικά για την Ρούλα Πισπιρίγκου λειτούργησε το γεγονός ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της μητέρας, αλλά και ότι φέρεται να το έχει κάνει και άλλες φορές, όπως στην περίπτωση της 9χρονης κόρης Τζωρτζίνας. Δηλαδή υπάρχει ένα modus opernadi (τρόπος που λειτουργεί).

Φωτογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αναφορικά, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση».

Να επισημανθεί ότι οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί στις καταθέσεις τους το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλενα το είχα ξεπεράσει και είχα ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Ο γνωστός ψυχολόγος Δημήτρης Σούρας της έχει ζητήσει να ομολογήσει

Σε μερικές συγκλονιστικές αποκαλύψεις προχώρησε στις 26/7 ο ψυχολόγος Δημήτρης Σούρας που παρακολουθεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο Mega. Αναφέρθηκε σε κάποιες προσωπικές του παραινέσεις προς εκείνη όσον αφορά την ομολογία της, στην ψυχική της κατάσταση, ενώ έκανε και μια σύγκριση της κατάστασής της με το αντίστοιχο έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την στάση του Αναγνωστόπουλου.

Είπε λοιπόν στην εκπομπή του Mega o γνωστός ψυχολόγος:

«Δεν το παραδέχεται, δεν θέλει να ομολογήσει, δικαίωμά της. Εγώ προσωπικά της έχω κάνει έκκληση αλλά δεν με έχει ακούσει. Πιστεύω ότι αυτή είναι η λύτρωση και θα το καταλάβει η ίδια. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, δεν πρόκειται να μιλήσει. Έχει χαθεί πάρα πολύς χρόνος. Με την υπόθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ήταν τα πράγματα διαφορετικά.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο Δημήτρης Σούρας υποστήριξε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι άρρωστη.

«Αυτή τη στιγμή είναι λιγάκι «επικίνδυνο» να επαναλάβω κάποια πράγματα. Για μένα είναι η κυρία, ο σύζυγος και τα παιδιά, δεν υπάρχουν ονόματα και πιστεύω να καταλαβαίνετε. Εγώ τη διάγνωσή μου την έχω κάνει. Το μόνο που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η κυρία δεν είναι άρρωστη. Δηλαδή, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δε μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο χαρτί για να πει ότι υπάρχει μία αρρώστια και λόγω αυτής της αρρώστιας έχει κάνει αυτό που έχει κάνει. Δεν υπάρχει αρρώστια, είμαι κατηγορηματικός σε αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά στο Mega ο γνωστός ψυχολόγος.

Share