Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

ΕΥΔΑΠ: 2 περιοχές σήμερα 2/8 θα έχουν διακοπή νερού

Δείτε την ανακοίνωση

ΕΥΔΑΠ: 2 περιοχές σήμερα 2/8 θα έχουν διακοπή νερού
Ενημέρωση 02.08.2022 07:30
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Πολλές είναι οι περιοχές της Αθήνας που συνεχώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με την διακοπή του νερού, αλλά και με την διακοπή του ρεύματος. Μάλιστα, το πρωί της Τρίτης 2/8, η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε μια νέα ανακοίνωση, για το ποιες περιοχές σήμερα δεν θα έχουν ξανά νερό.

Οι περιοχές που θα υπάρξει διακοπή νερού σήμερα 2/8

  • ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, EKTAKTH
(ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ) Κέρκυρας και Σύρου

  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, EKTAKTH
(ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΤΕΡΨΙΘΕΑ) Φιλελλήνων και Αμπατιέλου

Η ΕΥΔΑΠ στο πλευρό του περιβάλλοντος

Η ΕΥΔΑΠ, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, έχει στο κέντρο του επιχειρηματικού της μοντέλου την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα ΚΕΛ αποτελούν βασικές περιβαλλοντικές υποδομές προστατεύοντας ουσιαστικά τους θαλάσσιους αποδέκτες μέσω της συλλογής και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων της πρωτεύουσας.

Η καλή λειτουργία των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων της ΕΥΔΑΠ: ΚΕΛ Ψυττάλειας, ΚΕΛ Μεταμόρφωσης, και ΚΕΛ Θριασίου, η τήρηση των αυστηρών προδιαγραφών εκροών, ο έλεγχος, η διαρκής αναβάθμιση και συντήρησή τους με μέσα υψηλής τεχνολογίας, καθώς και η ανάπτυξη του δικτύου αποχέτευσης, συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και την διατήρηση της καλής κατάστασης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.Η ΕΥΔΑΠ διαχειρίζεται και λειτουργεί τα μεγαλύτερα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ελλάδα. Η αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της αποτελεί εγγύηση στην επέκταση των δραστηριοτήτων της, με μεγάλα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων.

Τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων επιτυγχάνουν τους στόχους τους, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις των επεξεργασμένων εκροών στους θαλάσσιους αποδέκτες. Οι επεξεργασμένες εκροές από το ΚΕΛ Ψυττάλειας και Θριασίου καταλήγουν στο Σαρωνικό και τον κόλπο της Ελευσίνας και του ΚΕΛ Μεταμόρφωσης στο Σαρωνικό, μέσω του βασικού του αποδέκτη, του ποταμού Κηφισού. Η επεξεργασμένη εκροή των ΚΕΛ καταλήγει στη θάλασσα απαλλαγμένη από το ρυπαντικό τους φορτίο σε ποσοστό περίπου 95%.

Καθοριστικό παράγοντα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος θα αποτελέσει η υλοποίηση των νέων έργων αποχέτευσης στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής με την ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων και με εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Τα ΚΕΛ έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργήσουν με τεχνολογία αιχμής για την επαναχρησιμοποίηση του ανακτημένου νερού, μετά την επεξεργασία του, για αστική και περιαστική χρήση και αρδευτικούς σκοπούς, μειώνοντας ταυτόχρονα και το ενεργειακό αποτύπωμα των έργων.

Πηγή: clickatlife.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τραγωδία Πάτρα: «Αισθάνεται ότι αδικείται» - Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την 2η ποινική δίωξη

Έφυγε από τη ζωή η φωνή της Ούρσουλας στην ταινία της Disney "Η μικρή Γοργόνα"

TAGS
Share