Κάποιοι είναι σε “διατεταγμένη υπηρεσία'' - Σάλος μετά τις δηλώσεις Κατερινόπουλου για τις γυναικοκτονίες

Οι δηλώσεις του που ο ίδιος υποστηρίζει ότι παρεξηγήθηκαν

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Κάποιοι είναι σε “διατεταγμένη υπηρεσία'' - Σάλος μετά τις δηλώσεις Κατερινόπουλου για τις γυναικοκτονίες

Οι δύο νέες γυναικοκτονίες σε Κρήτη και Ζάκυνθο όπως είναι φυσικό έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη αφού, μετράμε ήδη 13 μέσα στο 2022. Οι αντιδράσεις των αστυνομικών αρχών και στις δύο υποθέσεις έχουν εξαγριώσει τον κόσμο που θεωρούν ότι φέρουν ευθύνες. Έτσι και κάποιες δηλώσεις του Θανάση Κατερινόπουλου επί του θέματος παραφράστηκαν σύμφωνα με τον ίδιο και δέχτηκε μεγάλη επίθεση ειδικά στο Twitter, την οποία δεν άφησε αναπάντητη.

Στο μεταξύ όλο και περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τα στυγερά εγκλήματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας πως τα δύο θύματα είχαν ζητήσει βοήθεια από τις αστυνομικές αρχές για τη βίαιη συμπεριφορά των συζύγων τους, ωστόσο εκείνες αδράνησαν. Για παράδειγμα στη Ζάκυνθο η άτυχη γυναίκα είχε μηνύσει ήδη δύο φορές τον σύζυγό της και αυτή ήταν η αφορμή για να την σκοτώσει.

Οι δηλώσεις του Κατερινόπουλου που προκάλεσαν αντιδράσεις και η απάντησή του

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει στο κεντρικό δελτίο του Star τις δύο γυναικοκτονίες που είχαμε στην Κρήτη και στην Ζάκυνθο.

Ο ίδιος αναγνώρισε πως κάποιοι άνδρες «ζουν σε εποχή σκληρής πατριαρχίας.« Υπάρχει η λογική ότι ο άντρας έχει το κουμάντο, ο άνδρας έχει το πάνω χέρι και ό,τι λέει πρέπει να το εκτελεί η γυναίκα».

Στη συνέχεια ωστόσο κάποιες δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο.

«Κατ’ αρχήν όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές αρχές και σε οργανώσεις γυναικών. Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο πίσω. Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν» είπε, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Κατερινόπουλος και οι χρήστες του Twitter ξεσηκώθηκαν.

Μετά τις αντιδράσεις ο ίδιος απάντησε:

«Κάποιος ανέβασε ένα αποσπασματικό βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του star tv σχετικά με την Γυναικοκτονία στην Κρήτη και σχηματίζεται η εντύπωση ότι είμαι υπέρ της βίας κατά των Γυναικών. ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ αυτή την ενέργεια από κάποιους που “διατεταγμένη Υπηρεσία”. Θα παρακαλούσα αυτούς που ανεβάζουν video με δηλώσεις μου στο Δελτίο Ειδήσεων του star ή να τα ανεβάζουν ολόκληρα και όχι αποσπασματικά, διότι αλλάζει το νόημα των δηλώσεων .Εκτός και αν το κάνουν από σκοπιμότητα, εξυπηρετώντας την μικροπρέπεια τους», έγραψε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

''Ως πότε''; - Ξεχειλίζει η οργή στο Twitter μετά τις δύο νέες γυναικοκτονίες

Οργή, αγανάκτηση και ένα τεράστιο γιατί. Αυτές οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν τα όσα διαδραματίζονται και συζητιούνται μετά τις δύο νέες γυναικοκτονίες στην Κρήτη και στη Ζάκυνθο μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, με την αστυνομία να μην κάνει τίποτα, παρ' ότι ήταν ενημερωμένη για την ενδοοικογενειακή βία και στις δύο περιπτώσεις. Τόσο οι επαναλαμβανόμενες αυτές καταστάσεις, όσο και οι δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι των γυναικών τους, εξόργισαν τους χρήστες του Twitter, που μετρούν άλλο ένα θύμα για το 2022.

Και στην περίπτωση της γυναικοκτονίας στην Κρήτη αλλά και στη Ζάκυνθο η αστυνομία ήταν ενήμερη για τις βίαιες συμπεριφορές των συζύγων καθώς είχαν ενημερώσει και οι ίδιες αλλά και οι γείτονες. Στη Ζάκυνθο μάλιστα η άτυχη γυναίκα πήγε από το αστυνομικό τμήμα και την έδιωξαν, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί όταν επέστρεψε σπίτι. Τα συμβάντα αυτά σε συνδυασμό με την πεπατημένη πλέον αντίδραση όλων των γυναικοκτόνων, προκειμένου να γλιτώσουν τις ποινές προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις: