Γυναικοκτονία Ζάκυνθος: Το χαμόγελο του παιδιού αναλαμβάνει τα δυο ανήλικα παιδιά της άτυχης γυναίκας

Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Γυναικοκτονία Ζάκυνθος: Το χαμόγελο του παιδιού αναλαμβάνει τα δυο ανήλικα παιδιά της άτυχης γυναίκας

Όπως έκανε γνωστό σήμερα στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ο οργανισμός προτίθεται να αναλάβει τα δύο ανήλικα παιδιά της γυναίκας που δολοφονήθηκε από το σύζυγό της στη Ζάκυνθο χθες 1/8, αποτελώντας τη 2η γυναικοκτονία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο και τη 13η για το 2022.

Υπενθυμίζεται πως χθες Δευτέρα, ένας 51χρονος αλβανικής καταγωγής σκότωσε την 41χρονη σύζυγό του μετά από καυγά και της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα σε θώρακα και λαιμό με μαχαίρι. Το ζευγάρι είχε μεγάλο ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, με την άτυχη γυναίκα να τον έχει καταγγείλει ήδη δύο φορές στην αστυνομία.

Οι εξελίξεις με τα παιδιά της άτυχης 41χρονης στη Ζάκυνθο

Τα ανήλικα παιδιά αυτή τη στιγμή έχουν μεταβεί στην πατρίδα τους, την Αλβανία, προκειμένου να παρευρεθούν στον αποχαιρετισμό της μητέρας τους. Την 41χρονη την βρήκε η αστυνομία έπειτα από τηλεφώνημα από γείτονά της, καθώς υπήρξε έντονη φασαρία σε συγκρότημα κατοικιών στο Τσιλιβί Ζακύνθου.

Η γυναίκα στο παρελθόν είχε υποβάλει μήνυση δύο φορές για ενδοοικογενεϊακή βία. Η πρώτη ήταν στις 18 Ιουνίου, όπου με εισαγγελική παρέμβαση ο 51χρονος γυναικοκτόνος αφέθηκε ελεύθερος με όρο να μην την πλησιάζει στα 100 μέτρα. Και η δεύτερη ήταν λίγο πριν την δολοφονία.

Κάποιοι είναι σε “διατεταγμένη υπηρεσία'' - Σάλος μετά τις δηλώσεις Κατερινόπουλου για τις γυναικοκτονίες

Οι δύο νέες γυναικοκτονίες σε Κρήτη και Ζάκυνθο όπως είναι φυσικό έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη αφού, μετράμε ήδη 13 μέσα στο 2022. Οι αντιδράσεις των αστυνομικών αρχών και στις δύο υποθέσεις έχουν εξαγριώσει τον κόσμο που θεωρούν ότι φέρουν ευθύνες. Έτσι και κάποιες δηλώσεις του Θανάση Κατερινόπουλου επί του θέματος παραφράστηκαν σύμφωνα με τον ίδιο και δέχτηκε μεγάλη επίθεση ειδικά στο Twitter, την οποία δεν άφησε αναπάντητη.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει στο κεντρικό δελτίο του Star τις δύο γυναικοκτονίες που είχαμε στην Κρήτη και στην Ζάκυνθο.

Ο ίδιος αναγνώρισε πως κάποιοι άνδρες «ζουν σε εποχή σκληρής πατριαρχίας.« Υπάρχει η λογική ότι ο άντρας έχει το κουμάντο, ο άνδρας έχει το πάνω χέρι και ό,τι λέει πρέπει να το εκτελεί η γυναίκα».

Στη συνέχεια ωστόσο κάποιες δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο.

«Κατ’ αρχήν όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές αρχές και σε οργανώσεις γυναικών. Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο πίσω. Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν» είπε, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Κατερινόπουλος και οι χρήστες του Twitter ξεσηκώθηκαν.

Μετά τις αντιδράσεις ο ίδιος απάντησε:

«Κάποιος ανέβασε ένα αποσπασματικό βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του star tv σχετικά με την Γυναικοκτονία στην Κρήτη και σχηματίζεται η εντύπωση ότι είμαι υπέρ της βίας κατά των Γυναικών. ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ αυτή την ενέργεια από κάποιους που “διατεταγμένη Υπηρεσία”. Θα παρακαλούσα αυτούς που ανεβάζουν video με δηλώσεις μου στο Δελτίο Ειδήσεων του star ή να τα ανεβάζουν ολόκληρα και όχι αποσπασματικά, διότι αλλάζει το νόημα των δηλώσεων .Εκτός και αν το κάνουν από σκοπιμότητα, εξυπηρετώντας την μικροπρέπεια τους», έγραψε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Κατερινόπουλος.