Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 | Επικοινωνία

Πιο φτωχός ο χώρος του παιδικού βιβλίου - Ασύλληπτος θρήνος για αγαπημένη συγγραφέα

Έφυγε από τη ζωή...

Πιο φτωχός ο χώρος του παιδικού βιβλίου - Ασύλληπτος θρήνος για αγαπημένη συγγραφέα
Ενημέρωση 09.08.2022 19:43
Από Ελένη Μήτση

Πιο φτωχή θα είναι από σήμερα και στο εξής η ελληνική λογοτεχνικά, αφού έγινε γνωστό, πως ο κόσμος των τεχνών έγινε μέσα σε λίγες ημέρες, ακόμη πιο φτωχός.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 9/8 γνωστοποιήθηκε πως η Αγγελική Βαρελά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 χρονών, αφήνοντας πίσω της πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο, με τα παιδικά βιβλία, που είχε γράψει, τα οποία είχαν τεράστια απήχηση σε μικρές ηλικίες.

Πέθανε η Αγγελική Βαρελά

Βαρελά - Πέθανε

Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η Αγγελική Βαρελλά είναι Ελληνίδα συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η μητέρα της πέθανε και μεγάλωσε με την νονά της. Έζησε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που περιγράφει η ίδια στο βιβλίο της Με το χαμόγελο στα χείλη.

Το πρώτο της βιβλίο ήταν η Ελλάδα και εμείς. Μετά το Με το χαμόγελο στα χείλη. Το βιβλίο της Φιλενάδα, φουντουκιά μου έχει πάρει Έπαινο Βραβείου Janusz Korczack, ενώ το βιβλίο της Καλημέρα, Ελπίδα έχει τιμηθεί με Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για πρώτη φορά ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο το 1966 και έκτοτε είναι αφοσιωμένη στο λογοτεχνικό αυτό είδος, με έντονη παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις (σχολεία, συλλόγους γονέων, δήμους, βιβλιοθήκες κτλ.) που γίνονται για το παιδί και το παιδικό βιβλίο όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Υπουργείο Παιδείας για τα αναγνωστικά που έγραψε για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσιρώνης - Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Η τελευταία επιθυμία του Διονύση Σιμόπουλου - Πότε θα γίνει η κηδεία του

Share