Φωτιά Θάσος: Πήρε προθεσμία η απολογία του 65χρονου που κατηγορείται για εμπρισμό

Πότε θα μιλήσει;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Φωτιά Θάσος: Πήρε προθεσμία η απολογία του 65χρονου που κατηγορείται για εμπρισμό

Η έντονη φωτιά, που έκαψε εκτάσεις της Θάσου στη σκάλα Ποταμιάς βρίσκεται στο προσκήνιο των πυρκαγιών, που έχουν ξεσπάσει στη χώρα τις τελευταίες ημέρες καθώς οι αρχές είχαν σοβαρές υπόνοιες, πως ένας άνδρας ήταν ο υπαίτιος.

Έτσι λοιπόν κινούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες με τον κατηγορούμενο να περνάει την Τετάρτη 17/8 από την αυτόφωρη διαδικασία για τα εύφλεκτα υλικά που κατείχε παράνομα και τα οποία βρέθηκαν στον αυτοκίνητό του μετά από έρευνα των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών.

Παίρνει προθεσμία η απολογία του 65χρονου που κατηγορείται για τη φωτιά στη Θάσο

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και πρόστιμο χιλίων ευρώ. Επιπλέον σύμφωνα με το protothema.gr o 65χρονος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και την Παρασκευή 19/8 αναμένεται εκ νέου να μεταβεί ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του.

Φωτιά - Θάσος

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Κίνδυνος πυρκαγιάς για 6 περιοχές της Ελλάδας

23 δασικές πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, ανάμεσα στις οποίες είναι και η τελευταία που ξέσπασε στην Αρκαδία. Για τον λόγο αυτό η Πυροσβεστική αναφέρει πως, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 17/8, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Δωδεκάνησα, Χανιά και Λασίθι, Μεσσηνία, Λακωνία και Κύθηρα.

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Κίνδυνος πυρκαγιάς - Χάρτης

Κεντρική φωτογραφία (αρχείου): ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI