Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου - «Υπάρχουν ενδείξεις και πάλι για...»

Σας αφορά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου - «Υπάρχουν ενδείξεις και πάλι για...»

Ο υδράργυρος στην Ελλάδα έχει ανέβει για τα καλά με αποτέλεσμα οι περισσότεριο να έχουν "ξεχυθεί" στις κοντινότερες παραλίες προκειμένου να δροσιστούν από τον καύσωνα. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του Σάκη Αρναούτογλου θα υπάρξει μεταβολή του καιρού το επόμενο δεκαήμερο.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Συγκεκριμένα ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ έγραψε: «Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά! Μετα τον ιδιαίτερα άστατο καιρό την ερχόμενη εβδομάδα και την πτώση της θερμοκρασίας, υπάρχουν ενδείξεις και πάλι για ολιγοήμερη αρκετή ζέστη προς τα τέλη του μήνα (οχι κάτι το ακραίο πάντως - κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση).

Για να υπολογίστε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή σας διαβαστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές αλλά τα συγκινητικά σας λόγια όσον αφορά στην έναρξη του δελτίου καιρού της ΕΡΤ3 την ερχόμενη Δευτέρα 22/8 , στην αρχή στις 16:30. Με μεγάλη εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου».

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο 21/8

Στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες, στη Μακεδονία όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές στα βόρεια και τη νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.