Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πέφτει η θερμοκρασία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σας αφορά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πέφτει η θερμοκρασία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Μπορεί η προηγούμενη εβδομάδα να ήταν άκρως ζεστή καθώς η θερμοκρασία είχε φτάσει στα ύψη με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να είχαν "ξεχυθεί" στις παραλίες προκειμένου να δροσιστούν, ωστόσο ο καιρός πρόκειται να κάνει 180 μοίρες αφού θα αλλάξει.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, προβλέπεται από αύριο Τρίτη έως και την Παρασκευή.

Η έκτακτη ενημέρωση για τον καιρό

Τρίτη 23/08

Κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία,
τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Με βροχές και καταιγίδες

Την Τετάρτη 24/8

Tα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι - απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη 25/8

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία,
την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Παρασκευή 26/8

Σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω
περιοχές αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

Εξωτερική φωτογραφία: (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ// EUROKINISSI)
Εσωτερική φωτογραφία: (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ// EUROKINISSI)

Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

Ο υδράργυρος στην Ελλάδα έχει ανέβει για τα καλά με αποτέλεσμα οι περισσότεριο να έχουν "ξεχυθεί" στις κοντινότερες παραλίες προκειμένου να δροσιστούν από τον καύσωνα. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του Σάκη Αρναούτογλου θα υπάρξει μεταβολή του καιρού το επόμενο δεκαήμερο.

Συγκεκριμένα ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ έγραψε: «Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά! Μετα τον ιδιαίτερα άστατο καιρό την ερχόμενη εβδομάδα και την πτώση της θερμοκρασίας, υπάρχουν ενδείξεις και πάλι για ολιγοήμερη αρκετή ζέστη προς τα τέλη του μήνα (οχι κάτι το ακραίο πάντως - κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση).

Για να υπολογίστε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή σας διαβαστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές αλλά τα συγκινητικά σας λόγια όσον αφορά στην έναρξη του δελτίου καιρού της ΕΡΤ3 την ερχόμενη Δευτέρα 22/8 , στην αρχή στις 16:30. Με μεγάλη εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου».