''Δεν βούτηξα να τη σώσω επειδή...'' - Απολογήθηκε ο πατέρας της 6χρονης που έχασε τη ζωή της από πνιγμό στην Κόρινθο

Του ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Δεν βούτηξα να τη σώσω επειδή...'' - Απολογήθηκε ο πατέρας της 6χρονης που έχασε τη ζωή της από πνιγμό στην Κόρινθο

Συγκλονισμένη παρακολουθεί από εχθές όλη η Ελλάδα την υπόθεση πνιγμού μιας 6χρονης σε θάλασσα στην Κόρινθο. Το κορίτσι βρισκόταν στην παραλία με τον πατέρα της όταν διέφυγε της προσοχής του και πήγε για μια βουτιά που δυστυχώς ήταν η μοιραία. Το πτώμα του άτυχου κοριτσιού ανέσυρε ένας ψαροντουφεκάς. Ο πατέρας απολογήθηκε σήμερα ενώπιων εισαγγελέως και αποκάλυψε για ποιο λόγο δεν βούτηξε να σώσει το παιδί του.

Είναι ο δεύτερος θάνατος που χρεώνεται σε αμέλεια ενηλίκου τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας καθώς είχε προηγηθεί και αυτός ενός 8χρονου κοριτσιού στο Χαλάνδρι που πέθανε από θερμοπληξία σε αυτοκίνητο που την είχαν αφήσει οι γονείς της και βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από περαστικό.

Η απολογία του πατέρα της 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο

Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, του ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης 23/8 στον εισαγγελέα και στον ανακριτή Κορίνθου για να απολογηθεί. Ο ίδιος δήλωσε, ότι φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Όταν ξαφνικά το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο και έφτασε σε βάθος έξι μέτρων, είπε πως δεν μπορούσε να βουτήξει να το τραβήξει προς τα πάνω, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με άσθμα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία στην Κόρινθο

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, 6χρονο αλλοδαπό κορίτσι, στην παραλία Καλαμακίου Σαρωνικού κόλπου Ισθμίων.