Τραγωδία Πάτρα: Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η επίσημη ανακοίνωσή της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Το πανελλήνιο έχει συγκλονίσει η υπόθεση της Πάτρας με τους θανάτους των τριών κοριτσιών καθώς έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς οι δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουνεπαρκείς ενδείξεις ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Μάλιστα, πριν από λίγα λεπτά σαν "βόμβα" έσκασε η είδηση πως από εδώ και πέρα ο Αλέξης Κούγιας πρόκειται να είναι ο δικηγόρος υπεράσπισής της.

Η ανακοίνωση της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Η κάτωθι υπογράφουσα Σωτηρία Πισπιρίγκου του Ανδρέα, προσωρινά κρατούμενη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και ήδη κατηγορούμενη για το ότι δήθεν διέπραξα τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των τριών τέκνων μου Γεωργίας, Μαρίας-Ελένης και Ίριδας Δασκαλάκη, δια της παρούσης δηλώνω ότι από σήμερα μοναδικός δικηγόρος υπεράσπισής μου σε όλες τις υποθέσεις και σε όλες τις κατηγορίες, τις οποίες αντιμετωπίζω σε ανακριτικό επίπεδο είναι ο Δικηγόρος Αθηνών κος Αλέξιος Κούγιας του Χρήστου με ΑΜ ΔΣΑ: 8846 και διεύθυνση γραφείου λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αρ.55.

Αποκλειστική φωτογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου

Με την παρούσα εξουσιοδοτώ τον ως άνω δικηγόρο όπως αντ’ εμού και για λογαριασμό μου λαμβάνει αντίγραφα όλων των δικογραφιών που εκκρεμούν εις βάρος μου για τις ως άνω αναφερόμενες πράξεις από τα ανακριτικά γραφεία που εκκρεμούν και τις ανακρίσεις που διεξάγονται εις βάρος μου από τις κκ Ανακρίτριες, Χριστίνα Σαλάππα και Ευγενία Τζωρτζάτου, καταθέτει αιτήματα και υπομνήματα για την απόδειξη της αθωότητός μου και παρίσταται ενώπιον οιασδήποτε αρχής για την εκπροσώπησή μου.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ο μόνος δικηγόρος, ο οποίος με εκπροσωπεί στις ως άνω υποθέσεις είναι ο κύριος Αλέξιος Κούγιας και καταργώ κάθε άλλο δικηγόρο, ο οποίος μέχρι σήμερα με εκπροσωπούσε.».

«Έκανα το καθήκον μου» - Ο γιατρός της 9χρονης απαντά για την μήνυση της οικογένειας Πισπιρίγκου

Η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθεσε μήνυση κατά του γιατρού της 9χρονης Τζωρτζίνας για συκοφαντική δυσφήμιση, προκαλώντας την αντίδραση και του ίδιου, αλλά και του κόσμου που παρακολουθεί την υπόθεση από την πρώτη στιγμή και περιμένει πότε θα μπει ένα τέλος.

Το απόγευμα της Τετάρτης 3/8, λοιπόν, ο γιατρός μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και εξήγησε πως εκείνος απλώς έκανε τη δουλειά του και πως πάντα προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο για το άτυχο κορίτσι.

«Εγώ έκανα το καθήκον μου. Στάθηκα με όλη μου την δύναμη δίπλα στην Τζωρτζίνα και την κράτησα στην ζωή μαζί με την ομάδα μου, όταν το παιδί πολεμούσε διασωληνωμένο για την ζωή του, έναν ολόκληρο μήνα στην ΜΕΘ Παίδων», επισήμανε.