Δεκάδες προβλήματα από την κακοκαιρία - Μήνυμα από το 112 σε 7 περιοχές

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δεκάδες προβλήματα από την κακοκαιρία - Μήνυμα από το 112 σε 7 περιοχές

Τις τελευταίες ημέρες η κακοκαιρία πλήττει την χώρα καθώς ολοένα και περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αφού η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε χιλιάδες περιστατικά στο οποία έπρεπε να δώσει το παρόν προκειμένου να βοηθήσει όσους το χρειάζονται.

Όπως φαίνεται και η σημερινή (25/8) ημέρα προβλέπεται να είναι αρκετά δύσκολη για τις περισσότερες περιοχές καθώς το μήνυμα από το 112 ενεργοποιήθηκε για ακόμη μια φορά.

Μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία στην Ελλάδα συνεχίζεται (25/8)

Την ίδια ώρα, συναγερμό στην Πολιτική προστασία έχουν σημάνει οι τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ για περαιτέρω κλιμάκωση της κακοκαιρίας, ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112, μέσω του οποίου εστάλη μήνυμα στους κατοίκους και παραθεριστές, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες, ραγδαία φαινόμενα και με υψηλά ποσά βροχής.

Το μήνυμα από το 112 που εστάλη αναφέρει: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο: Παραθαλάσσιες περιοχές Αν. Μακεδονίας- Θράκης και Κ. Μακεδονίας, νησιά Β. Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν Στερεάς Ελλάδας και Εύβοια.

Εσωτερική φωτογραφία: (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ// EUROKINISSI)

Εξωτερική φωοτoγραφία: (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ// EUROKINISSI)

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο 26/8

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.