Κακοποίηση γαϊδάρου στη Ζίτσα: Ολοκληρώθηκε η ευθανασία του άτυχου ζώου

Θλίψη!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κακοποίηση γαϊδάρου στη Ζίτσα: Ολοκληρώθηκε η ευθανασία του άτυχου ζώου

Την Τρίτη 30/8 έγινε γνωστό πως το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στο χωριό Γραμμένο Ιωαννίνων, τρία εικοσιτετράωρα αργότερα θα έχανε τη ζωή του, ενώ την ίδια στιγμή ο δράστης φαίνεται πως όλο άλλαζε την κατάθεσή του. Το ζώο υποβλήθηκε σε ευθανασία, η οποία ολοκληρώθηκε την ίδια ημέρα λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Ολοκληρώθηκε η ευθανασία του γαϊδουριού στη Ζίτσα Ιωαννίνων

Νωρίτερα είχε εξεταστεί από ιππίατρο, ο οποίος είχε φτάσει από την Κοζάνη ύστερα από την προτροπή της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Ο ίδιος έκρινε ότι τα τραύματα του ήταν πολύ βαθιά και ανέφερε πως παρουσίαζε και άλλα προβλήματα όπως υποθερμία και δυσκολία στην αναπνοή.

Στη συνέχεια εξετάστηκε και από δεύτερο κτηνίατρο που έφτασε από τα Ιωάννινα, ώστε να υπάρχει και δεύτερη επιστημονική άποψη. Και οι δύο γιατροί συμφώνησαν ότι τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά και πως η μεταφορά σε κλινική ήταν αδυνατη. Έτσι, οδηγήθηκαν στην απόφαση της ευθανασίας.

Αφέθηκε ελεύθερος ο αντιδήμαρχος μετά την κτηνωδία

Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί σάλος με την κακοποίηση ενός γαϊδουριού στην περιοχή της Ζίτσας Ιωαννίνων. Ο άνδρας, που φέρετε να έκανε την συγκεκριμένη κτηνωδία λέγεται, πως είναι αντιδήμαρχος της περιοχής και αρνείται την πράξη από πρόθεση.

Στη συνέχεια της Δευτέρας 29/8 μέσα από την εκπομπή ''Ώρα Ελλάδος'' έγινε γνωστό, πως 63χρονος αφέθηκε ελεύθερος. Τέθηκαν ωστόσο περιοριστικά μέτρα, όπως η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα, σύμφωνα με το epiruspost.gr.