Διακοπή νερού σήμερα στην Αθήνα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ

Σε ποια;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Διακοπή νερού σήμερα στην Αθήνα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ

Διακοπή νερού θα υπάρξει για μερικές ώρες σήμερα 1/9, όπως έγινε και χθες, καθώς όπως ανακοίνωσε από το πρωί η ΕΥΔΑΠ, θα υπάρξουν μερικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος.

Η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ για την σημερινή 1/9 διακοπή νερού

  • ΝΙΚΑΙΑ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΝΙΚΑΙΑ, EKTAKTH
(ΝΙΚΑΙΑ, ΝΙΚΑΙΑ) Αριστοτέλη Βαλαωρίτου και Ατταλείας

Εξωτερική φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΔΑΠ: Η κυκλική οικονομία γίνεται πράξη σε 4 άξονες

Η ΕΥΔΑΠ ως η μεγαλύτερη εταιρεία στον ελλαδικό χώρο που διαχειρίζεται τον κύκλο του νερού, μέσα από τη συνεχή αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της, στοχεύει στην σταδιακή μείωση των παραγόμενων αποβλήτων με επαναχρησιμοποίηση των παραπροϊόντων από τις παραγωγικές διαδικασίες, με ανάκτηση και παραγωγή ενέργειας από τα απόβλητα των παραγωγικών διαδικασιών και με σταθερή μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

Πρώτος άξονας δράσης είναι η συνεχής μείωση της ποσότητας των αποβλήτων προς τελική διάθεση, που συμβάλλει σημαντικά στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία. Στις Μονάδες Επεξεργασίας Νερού η ολοκληρωμένη διαχείρισή του περιλαμβάνει την υιοθέτηση καλών πρακτικών και ενεργειών που σκοπό έχουν να μειώσουν την κατανάλωση του νερού που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία του.

Κατά την παραγωγή του ποσίμου νερού η ποσότητα νερού που απαιτείται για τον καθαρισμό της εγκατάστασης και την απομάκρυνση των στέρεων υπολειμμάτων της επεξεργασίας, δεν απορρίπτεται. Μέσω κατάλληλων διαδικασιών επεξεργασίας, μεγάλο μέρος του ανακυκλώνεται και ξαναεισάγεται στην παραγωγική διαδικασία, οδηγώντας στην μέγιστη δυνατή αξιοποίησή του, ελαχιστοποιώντας τις απώλειές του.

Δεύτερος άξονας είναι η επεξεργασία ίλυος (λάσπης) στις Μονάδες Επεξεργασίας Νερού. Στη Μονάδα Επεξεργασίας Νερού (ΜΕΝ) Γαλατσίου σήμερα, η ιλύς που δημιουργείται από την καθίζηση και την πλύση των φίλτρων, μεταφέρεται σε υφιστάμενες δεξαμενές και στη συνέχεια μέρος αυτού αποτελεί μέρος του ανακτώμενου νερού και οδηγείται στην είσοδο της ΜΕΝ προς εκ νέου επεξεργασία, ενώ το υπόλοιπο οδηγείται μέσω του αποχετευτικού συστήματος της ΕΥΔΑΠ, στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας.

Τρίτος άξονας δράσης της ΕΥΔΑΠ στην εφαρμογή κυκλικής οικονομίας, είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων της Αττικής.

Τέλος, τέταρτος άξονας είναι η ανακύκλωση μπαταριών. Oι χρησιμοποιημένες μπαταρίες συγκεντρώνονται σε ειδικούς κάδους στα κτίρια και τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας, απ’ όπου συλλέγονται από την ΑΦΗΣ (Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών). Το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΦΗΣ και της ΕΥΔΑΠ, συλλέχθηκαν στα κτίρια της ΕΥΔΑΠ 524 κιλά μπαταρίες. Το 2022 θα πραγματοποιηθεί επέκταση της ανακύκλωσης στα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) σε πιστοποιημένο σύστημα συλλογής, όπως επίσης και στα απόβλητα πλαστικού.

Πηγή: mononews.gr