Μυστήριος θάνατος στη Ρωσία - Πέθανε ο πρόεδρος της Lukoil Ραβίλ Μαγκάνοφ

Έπεσε από τον 6ο όροφο ενός νοσοκομείου

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Μυστήριος θάνατος στη Ρωσία - Πέθανε ο πρόεδρος της Lukoil  Ραβίλ Μαγκάνοφ

Όπως έγινε γνωστό από πηγή που μίλησε στο Reuters, ο πρόεδρος της Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ βρέθηκε νεκρός μετά από πτώση από τον 6ο όροφο του νοσοκομείου στη Μόσχα. Την είδηση έχουν αναπαράγει επίσης κάποια ρωσικά μέσα επικαλούμενα ωστόσο ανώνυμες πηγές.

Το νέο αυτό διαδέχεται το θάνατο του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης , Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που ενώ εξυμνείται από τον δυτικό κόσμο, δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Ρωσία αφού συνδέθηκε με την περίοδο μετά τις ανατροπές του σοσιαλισμού, που σήμαναν τον οικονομικό μαρασμό της χώρας.

Οι λεπτομέρειες που έχουν γίνει γνωστές γύρω από το θάνατο του Μαγκάνοφ

Η Lukoil είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία παραγωγή πετρελαίου και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία η εταιρεία φαίνεται να είχε γονατίσει οικονομικά από τις δυτικές κυρώσεις επομένως πολλοί αποδίδουν το θάνατό του σε αυτοκτονία. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον κολοσσό της Lukoil. Aπό τις αρχές Μαρτίου το διοικητικό συμβούλιο της ρωσικής εταιρείας είχε ζητήσει τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Twitter

Λίγα λόγια για τη ζωή του Ραβίλ Μαγκάνοφ

Ο Mαγκάνοφ εργαζόταν στη Lukoil από το 1993, λίγο μετά την ίδρυση της εταιρείας, και είχε επιβλέψει τη διύλιση, την παραγωγή και την εξόρυξη, ενώ έγινε πρόεδρος του κολοσσού το 2020. Ο αδελφός του Nάιλ, είναι επικεφαλής της μεσαίου μεγέθους ρωσικής πετρελαιοπαραγωγού εταιρείας Tatneft.

Ο Μαγκάνοφ ήταν στενός συνεργάτης ενός από τους ιδρυτές της Lukoil, του Βαγκίτ Αλεκπέροφ. Ο τελευταίος, πρώην υφυπουργός πετρελαίου της σοβιετικής εποχής, παραιτήθηκε από πρόεδρος της Lukoil τον Απρίλιο, μια εβδομάδα αφότου η Βρετανία δέσμευσε τα περιουσιακά του στοιχεία στοιχείων και του επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση, ως μέρος των κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.