Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Έλληνας δικαστικός και πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ. στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Αντίστοιχα χθες στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαθιάς οδύνης και η κηδεία της 19χρονης δόκιμης του πολεμικού ναυτικού, που ράγισε καρδιές.

Λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο του Γιώργου Καλαμίδα

Ο Γεώργιος Καλαμίδας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1944. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1967. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το 1972, ως έμμισθος πάρεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών. Το 1974 έγινε Πρωτοδίκης και το 1985 πρόεδρος Πρωτοδικών.

Το 1990 προήχθη σε Εφέτη, το 2002 σε πρόεδρο Εφετών και το 2004 έγινε Αρεοπαγίτης. Στις 3 Ιουλίου 2009 επελέγη πρόεδρος του Αρείου Πάγου, θέση στην οποία έμεινε ως τις 30 Ιουνίου 2011.

Θλίψη για το θάνατο του Γιώργου Καλαμίδα

ΠΗΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: EUROKINISSI

Η ανακοίνωση της ένωσης δικαστικών για το θάνατό του

Τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του για τον χαμό του Έλληνα δικαστικού εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης η Ένωση Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Προέδρου Αρείου Πάγου ε.τ. Γεωργίου Καλαμίδα. Απολάμβανε της εκτίμησης και της αναγνώρισης του Δικαστικού Σώματος και, γενικότερα, όλου του νομικού κόσμου. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ. στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει η Ένωση.