Καταπέλτης ο Κούγιας κατά του Εισαγγελέα στην υπόθεση της Πάτρας - «Δυστυχώς μέχρι σήμερα...»

«Αντέγραψε επίθετα που χρησιμοποιούν κάποιες κυράτσες των πρωινάδικων»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας δεν έχουν τέλος καθώς ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στην επιφάνεια. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ο Αλέξης Κούγιας είναι πλέον ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ποινικολόγος μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης «καταπέλτη» του εισαγγελέα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας δεν δίστασε να περάσει στην αντεπίθεση καθώς έκανε λόγο για παράνομη διαρροή δικογράφου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για τη τραγωδία στη Πάτρα

«Το πρώτο που με ενοχλεί είναι η παράνομη διαρροή, για άλλη μια φορά, δικογράφου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το δεύτερο που με ενοχλεί και είμαι βέβαιος ότι ενοχλεί και τους συναδέλφους του Εισαγγελείς, είναι η χρησιμοποίηση από τον κο Εισαγγελέα απαράδεκτων επιθετικών χαρακτηρισμών εις βάρος της κυρίας Σωτηρίας Πισπιρίγκου.

Φαίνεται ότι έβλεπε όλο αυτό το χρονικό διάστημα πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές και αντέγραψε τα επίθετα, τα οποία χρησιμοποιούσε ο πρώην επικεφαλής της Αμέσου Δράσεως και κάποιες κυράτσες των πρωινάδικων εκπομπών όλης της εβδομάδος συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου, και δυστυχώς έκανε και αυτός το ίδιο λάθος.

Είμαι περίεργος τι θα έχει να πει στην κα κατηγορουμένη, εάν το Δικαστήριο, το οποίο θα κρίνει την υπόθεση, αθωώσει την κα κατηγορουμένη και δεν δεχτεί το σενάριο περί κεταμίνης που εφευρέθηκε, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο, και στο τέλος η δήθεν άσπλαχνη και αδίστακτη δολοφόνος, κατά τον κο Εισαγγελέα, είναι μια χαροκαμένη μάνα, η οποία εξαιτίας απόλυτα αιτιολογημένων ιατρικών λόγων, τους οποίους θα καταθέσουν το επόμενο χρονικό διάστημα κορυφαίοι διεθνούς φήμης επιστήμονες, έχασε τρία παιδιά.

Όπως έχω δηλώσει, για τις παράνομες αυτές διαρροές αποδεικτικών μέσων των δύο δικογραφιών, που μετέτρεψαν εντελώς παράνομα τη δικαστική έρευνα σε λαϊκά δικαστήρια, πολύ σύντομα θα υπάρξει, είμαι βέβαιος, εισαγγελική και δικαστική έρευνα μετά από τη μηνυτήρια αναφορά που θα καταθέσουμε και η οποία δεν έχει κατατεθεί λόγω της πληθώρας των υποθέσεων που χειριζόμαστε.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα λόγω κακών συμβούλων και συμβουλών η κα κατηγορουμένη δέχτηκε κακώς να εμφανιστεί σε συνεντεύξεις στην τηλεόραση ενώπιον παρουσιαστριών και παρουσιαστών που την παραπλάνησαν ότι δήθεν θα τη βοηθήσουν, συστήνοντάς της και δικηγόρους, οι οποίοι μάλιστα προσφέρθηκαν να την υπερασπισθούν δωρεάν, δημιουργώντας εντελώς εσφαλμένες εντυπώσεις για την αληθή προσωπικότητά της, ενώ αυτό που πραγματικά είναι, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

Εκείνο που πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη είναι ότι σε κανένα στάδιο των δύο δικογραφιών, και στο προανακριτικό και στο ανακριτικό, η υπεράσπιση της κας κατηγορουμένης, κατά παγκόσμια παράλειψη για τα συγκεκριμένα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται, δεν χρησιμοποίησε ούτε έναν τεχνικό σύμβουλο».

Οι πρώτες δηλώσεις του Παπαδόπουλου μετά την αντικατάστασή του με τον Κούγια

Στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη βρέθηκε σήμερα 9/9 ο Όθωνας Παπαδόπουλος, πρώην συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου στην υπόθεση της Πάτρας. Ο ίδιος ερωτήθηκε για τις αιτίες αντικατάστασής του με τον Αλέξη Κούγια στην υπόθεση με εκείνον να δηλώνει πως έχει μια πικρία για κάτι που δεν ολοκληρώθηκε ωστόσο δεν του απέσπασαν πολλές πληροφορίες για τις απαντήσεις του.

Στο μεταξύ είναι σε εξέλιξη η δικαστική απόφαση μετά το αίτημα του εισαγγελέα να καταδικαστεί η Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της με τον Αλέξη Κούγια να ξεσπά με τα όσα αναφέρονται. Η πρόταση του εισαγγελέα ωστόσο και η περιγραφή του για την κατηγορούμενη είναι πραγματικά ''καταπέλτης.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες της Κουτσελίνη και των συνεργατών της δεν μπόρεσαν να του αποσπάσουν μια απάντηση που να ρίχνει φως στους λόγους που του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το προσκήνιο.

Τήρησε σιγήν ιχθύος επικαλούμενος τον δεοντολογικό κώδικα ωστόσο παραδέχτηκε ότι έμεινε με πικρία για την εξέλιξη των γεγονότων, λόγω του ότι νιώθει ότι δεν ολοκλήρωσε το έργο του.