Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία "Bogdan": Πού και πότε αναμένεται να "χτυπήσει"

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ EUROKINISSI
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ EUROKINISSI

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει επιδείνωση του καιρού στα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που σε τοπικό επίπεδο είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα.

Αιτία γι' αυτή την εξέλιξη είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας το οποίο καθώς κινείται ανατολικά βορειοανατολικά θα απασχολήσει με έντονα φαινόμενα τη δυτική χώρα το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μάλιστα, ο καιρός στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες θα είναι καλός, με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 23 και 27 βαθμών Κελσίου. (Δείτε εδώ τα Μερομήνια για τον Χειμώνα)

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα δυτικά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.