Κολωνός: «Δεν τον εκπροσωπώ...» - Η ανακοίνωση του δικηγόρου Βασίλη Νουλέζα για την υπεράσπιση του 53χρονου

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κολωνός: «Δεν τον εκπροσωπώ...» - Η ανακοίνωση του δικηγόρου Βασίλη Νουλέζα για την υπεράσπιση του 53χρονου

Η υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό έχει προκαλέσει μεγάλο σοκ στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα μετά τις καταθέσεις που δόθηκαν από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Ο φερόμενος δράστης αναζητά τρόπους για να αποφύγει την φυλάκισή του και ενώ είχε διαρρεύσει πως ο δικηγόρος του θα ήταν ο Βασίλης Νουλέζας, ο ίδιος το διέψευσε.

Ο ίδιος, δηλαδή, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία του, κάτω από την οποία εξηγούσε πως μεταξύ εκείνου και του δράστη έγινε απλώς μία συζήτηση, ωστόσο δεν θα αναλάβει την υπεράσπισή του.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου Βασίλη Νουλέζα για την υπόθεση βιασμού στον Κολωνό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την υπεράσπιση του 53χρονου απο τα Σεπόλια.

"Δεν τον εκπροσωπώ, δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή."

Οφείλω να διευκρινίσω.

Υπήρξε την Τρίτη 11/10 επικοινωνία προκαταρκτική κουβέντα με τον 53χρονο κατηγορούμενο Η. Μ. (σύζυγος,πατέρας) για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης εκμετάλλευσης της ανήλικης στα Σεπόλια.

Ο οποίος απολογείται 11 00πμ στην κ 33 η Ανακρίτρια Αθηνών

Συζητήσαμε για το ενδεχόμενο ανάληψης της υπεράσπισης του.

Μου δήλωσε την αθωότητα του ότι έχει παγιδευτεί ώστε να εξοντωθεί ότι θα κατονομάσει στην απολογία του και ότι είναι σε θέση να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Δεν γνωρίζω περαιτέρω την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

Ήδη εκπροσωπείται επαναλαμβάνω όμως απο τον καθόλα άξιο Δικηγόρο Αθηνών κ Β.Χ ο οποίος προφανώς αύριο 12/10 θα τον εκπροσωπήσει.

Δεν έχω καν λάβει και μελετήσει στοιχειωδώς την δικογραφία (που είναι ακόμη ελλιπής) δεν έχω μεταβει στην ΓΑΔΑ να τον συναντήσω .

Δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή ούτε αμοιβή.

Άραγε δεν είμαι σε θέση και δεν νομιμοποιούμαι προς το παρόν να σχολιάσω περαιτέρω την υπόθεση η να επεκταθώ.

Σεβόμενος υπέρμετρα την ανηλικότητα του θύματος που έχει μόλις συμπληρώσει τα 12 χρόνια πρωτίστως με ευαισθησία ενεργώντας θα περιορισθώ σε αυτά.

Ειναι αδιανόητο, ασύλληπτο οδυνηρό και τραγικό να έχει υποστεί αυτήν την ανείπωτη φρίκη και κτηνωδία ένα μικρό αθώο παιδί.

Έχουμε ως κοινωνία ευθύνη

Αν αποδειχθεί ότι διαπράχθηκαν αυτά τα μείζονος ηθικής και ποινικής απαξίας εγκλήματα σε βάρος ενός απροστάτευτου παιδιού

Η θέση μου ανεξαρτήτως της υποχρέωσης μου να υπερασπίζομαι εκτελώντας ευσυνείδητα το νομικό καθήκον μου, για τα εγκλήματα που στρέφονται κατα της γενετήσιας ελευθερίας ανήλικων παιδιών είναι πάγια αμετάβλητη και γνωστή στο πανελλήνιο.

Ισόβια κάθειρξη για το έγκλημα του βιασμού η ίσης βαρύτητας πράξη.

Αμείλικτη αυστηρή τιμωρία χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Όμως οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να σεβαστούμε το Σύνταγμα τον ΚΠΔ την ΕΣΔΑ αλλά και τον Χάρτη Δικαιωμάτων του παιδιού το τεκμήριο της αθωότητας ,το γεγονός ότι ένας άνθρωπος όσο και κτηνώδη ,αποτρόπαια και ειδεχθή εγκληματική πράξη και αν φέρεται ότι τέλεσε που αντιμετωπίζει ένα ιδιατέρως βαρύτατο κατηγορητήριο ,έχει κυριολεκτικά προκαταβολικά ισοπεδωθει απο τα (social) media στα όρια του κανιβαλισμού, που προτρέχοντας προκρίνουν και προεξοφλούν την ενοχή του πριν ακόμη απολογηθει η κριθεί απο την Δικαιοσύνη.

Εκδιδοντας καταδικαστική απόφαση , ετυμηγορία που σπεύδουν ιδιοτελώς να ανακοινώσουν.

Αυτό επιβάλλει ο νομικός πολιτισμός μας.

Κακώς ταυτίζεται η στοχοποιείται ο υπερασπιστής που γίνεται δέκτης ύβρεων η απειλών.

Την μόνη ακροτελεύτια επισήμανση που θέλω να προσθέσω είναι

Χρέος της πολιτείας να λάβει πρόσθετα δραστικά νομοθετικά μέτρα για το καρκίνωμα αυτό.

Ας προσέχουν περισσότερο καλύτερα ως οφείλουν οι γονείς τα παιδιά τους σε ότι αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι .

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Βιασμός 12χρονης Κολωνός

Συντετριμμένη η Σταματίνα Τσιμτσιλή στον αέρα του Happy Day με τη νέα εξέλιξη

Το πρωί της Τετάρτης 12/10 και λίγο πριν τελειώσει η εκπομπή Happy Day ο Δήμος Βερύκιος διέκοψε την ροή για να μεταφέρει μια σοκαριστική νέα εξέλιξη

"Με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ταυτοποιήθηκε στην υπόθεση του 53χρονου ένας παιδεραστής που είχε καταθέσει χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του παιδιού και όχι μεγάλα ποσά, 20-25 ευρώ. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει ταυτοποίηση. Έχουν απευθυνθεί πλέον στους ψυχολόγους και στην πανεπιστημιακή κοινότητα για να δουν αν πρέπει να μπει το παιδί στο βάσανο ταυτοποίησης των δραστών, οι οποίοι δεν είναι λίγοι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

"Απλά αυτό το παιδί ήταν ο τραγικός ήρωας αυτής της υπόθεσης, τώρα δυστυχώς η κατάσταση περιπλέκεται. Αν ισχύει δηλαδή αυτή η πληροφορία... Δεν αμφισβητώ το ρεπορτάζ σου αλλά μάνα είμαι Δήμο δεν μπορώ να σκεφτώ ότι μια μάνα υποβάλει το παιδί της σε μια τέτοια ιστορία για 25 ευρώ και για 2,5 εκατομμύρια ευρώ, για λεφτά, ότι υποβάλει το 12χρονο ανήλικο παιδί της σε τέτοια ιστορία, δεν το αντέχω, δεν το αντέχω! Πόσο πιο θλιβερή και νοσηρή μπορεί να γίνει αυτή η υπόθεση, δεν ξέρω", είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.