Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο για διαβήτη - Η ανακοίνωσή του

Προσοχή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Την ανάκληση της παρτίδας 12199798 (ημερ. λήξης 08/2025) του φαρμακευτικού προϊόντος Vipidia f.c. tab 25mg/tab, λόγω σφάλματος στην ταινία γνησιότητας, αποφάσισε -μετά από κάποια επίσης συγκεκριμένα προϊόντα- ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την ανάκληση φαρμάκου για διαβήτη

Η απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Takeda Ελλάς ΑΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ, σημειώνοντας ότι η εταιρεία ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

undefined

Ο ΕΟΦ ανακάλεσε και ακόμα ένα γνωστό φάρμακο με σίδηρο για το αίμα

Αποφασίστηκε η «ανάκληση της παρτίδας 000448 του φαρμακευτικού προϊόντος FERAGLUC Ferrous Gluconate 695 mg(80mg Fe++ ) BT x 10 sachets με ημερομηνία λήξης 02/2023, καθώς μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς τον έλεγχο της εμφάνισης.

Η εταιρεία RAFARM A.E.B.E., οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου φαρμακευτικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ

TAGS