«Όταν όμως πληροφορήθηκα ότι...» - Ο λόγος που ο Αλέξης Κούγιας αρνήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του 53χρονου

«Για μένα το κριτήριο δεν υπήρξαν ποτέ τα χρήματα και τότε που δεν είχα»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Όταν όμως πληροφορήθηκα ότι...» - Ο λόγος που ο Αλέξης Κούγιας αρνήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του 53χρονου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού κατά συρροή και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό, με τον 53χρονο κύριο κατηγορούμενο (δείτε εδώ τις πρώτες δηλώσεις μέσα από την φυλακή) να ζητά τις νομικές υπηρεσίες του Αλέξη Κούγια, με τον ποινικολόγο ωστόσο να αρνείται.

Ο λόγος που ο Αλέξης Κούγιας αρνήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του 53χρονου

Ο ίδιος συγκεκριμένα μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης 18/10 στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όπως είναι γνωστό προσκλήθηκα να αναλάβω την υπόθεση. Έχω αναλάβει δύσκολες υποθέσεις στην καριέρα μου. Το κριτήριο για μένα ήταν η προσωπικότητα αυτού που αναλάμβανα. Όταν όμως πληροφορήθηκα ότι αυτό το δυστυχισμένο πλασματάκι, το οποίο δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι συνάδελφοί σας έχουν εκθέσει δημοσιοποιώντας διαλόγους που δε γνωρίζουμε αν είναι δικοί του, με τους φερόμενους ως πελάτες του, είναι μόλις ύψους ενός μέτρου και εντελώς ασθενικό.

Φαίνεται καθαρά η ηλικία του και είναι και η σωματοδομή του τέτοια, που για να ερωτοτροπήσει κάποιος μαζί του πρέπει να είναι ένας ακραίος διεστραμμένος άνθρωπος. Για μένα το κριτήριο δεν υπήρξαν ποτέ τα χρήματα και τότε που δεν είχα. Ακόμη και να μην είχα να φάω, σας το λέω στην κυριολεξία, δε θα αναλάμβανα αυτήν την υπόθεση ποτέ. Είναι θέμα δικού μου συστήματος αξιών».

Το ασύλληπτο ποσό που του προσέφερε η οικογένεια του 53χρονου για να τον αναλάβει

Το πρωί της Πέμπτης 13/10, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε μέσα από την εκπομπή του πως η οικογένεια του 53χρονου προσέγγισε τον Αλέξη Κούγια προκειμένου να τον αναλάβει, ενώ ανέφερε ότι το ποσό που θέλησαν να του προσφέρουν υπερβαίνει τις 50 χιλιάδες ευρώ.

Παρόλα αυτά, ο ποινικολόγος αρνήθηκε να εμπλακεί με την υπόθεση.

«Προσεγγίστηκε από την οικογένεια του 53χρονου ο Αλέξης Κούγιας χθες αντί πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού που υπερβαίνει τις 50 χιλιάδες ευρώ για να αναλάβει το τέρας. Ο κ. Κούγιας αρνήθηκε να τον αναλάβει γιατί θεωρεί ότι είναι μία υπόθεση με την οποία δεν θα ήθελε να μπλέξει», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο Αλέξης Κούγιας σε επικοινωνία του με την εκπομπή εξήγησε χαρακτηριστικά πως: «Άκουσα μια εισαγωγή… Εγώ δεν είπα πουθενά ποτέ ότι μου ανέθεσαν να την αναλάβω. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό».

«Ποτέ δεν είπα ότι σας ανέθεσαν», είπε με την σειρά του ο Γιώργος Λιάγκας.