Αλλάζει από την 28η Οκτωβρίου ο καιρός - Πώς θα κυλήσουν οι πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Μπορεί να είναι πλέον Οκτώβρης, ωστόσο ο καιρός τη νέα εβδομάδα θα θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι μιας και ο υδράργυρος αναμένεται να ανεβει για τα καλά. Μάλιστα, όσοι έχετε κανονίσει να πάτε κάπου το τριημέρο, η τύχη είναι με το μέρο σας.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου (δείτε εδώ την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου) τα νέα προγνωστικά δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 7 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα, ενώ αναμένονται φαινόμενα μικρής εντάσεως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Κάπως έτσι ο μήνας θα μας «αποχαιρετίσει» με θερμοκρασίες περί τους 20 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες. Μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου δεν διακρίνονται έντονα φαινόμενα με βροχές, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα.

Η πρόγνωση του καιρού

Tα Μερομήνια «μίλησαν»: Χιόνια και πολύ κρύο στη χώρα μας για το 2022-2023

Μπορεί ο καιρός μέχρι στιγμής να είναι μια κρύο και μία ζέστη, ωστόσο σύντομα θα σταθεροποιηθεί και η πλάστιγγα γέρνει στο κρύο αφού τα Μερομήνια για το 2022/2023 προβλέπουν πολύ κρύο και χιόνι στην ελληνική επικράτεια. Όλα αυτά την ίδια ώρα που προβλέπονται ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στα καύσιμα κάνοντας έτσι το χειμώνα μας δυσβάσταχτο.

Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, υποστηρίζει πως από το τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν αρκετές βροχές ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τον Οκτώβριο. Ο Νοέμβριος από πλευράς θερμοκρασιών θα είναι ήπιος, κάτι που προς το τέλος του μήνα θα αλλάξει.

Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο θα αρχίσουν οι δυσκολίες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά για πολικό ψύχος και αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει βελτίωση και θα αρχίσει να αχνοφαίνεται η άνοιξη.

Κρύο και χιόνι προβλέπουν τα Μερομήνια