Θεσσαλονίκη: «Είμαι υπερήφανη για την πατρίδα μου» - Ξεχώρισε στην παρέλαση η μαθήτρια με καταγωγή από την Κένυα

H Βεατρίκη Ντούγκου μαθήτρια του 32ου ΓΕΛ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Με πολλά χειροκροτήματα πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/10 η μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη (δείτε πως θα είναι ο καιρός αύριο). Από τις παρουσίες ξεχώρισαν εκείνη της μαθήτριας του 32ου ΓΕΛ, Βεατρίκγς Ντούγκου.

«Ο μπαμπάς μου είναι από την Κένυα και η μητέρα από τη Θεσσαλονίκη. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα παρέλαση και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία με πάρα πολύ καλή οργάνωση» ανέφερε η μαθήτρια μετά το τέλος της παρέλασης.

Όπως τόνισε, μάλιστα, «νιώθω περήφανη για την πατρίδα μου και χαρά που εκπροσώπησα το σχολείο μου». Η Βεατρίκη είναι αθλήτρια του στίβου στον Σύλλογο του Ρήγα Θεσσαλονίκης και συμμετέχει σε Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Πλάνα από την μαθητική παρέλαση Θεσσαλονίκης

Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου

Η Επέτειος του «ΟΧΙ» μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη Γκράτσι στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. Επίσης, πολλές ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως γιορτάζουν την Επέτειο του ΟΧΙ.