Καταναλωτές προσοχή: Η ανακοίνωση των Lidl σας αφορά - Τι έχει συμβεί στα σούπερ μάρκετ εδώ και λίγες μέρες

Η είδηση σας αφορά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καταναλωτές προσοχή: Η ανακοίνωση των Lidl σας αφορά - Τι έχει συμβεί στα σούπερ μάρκετ εδώ και λίγες μέρες

Κρέατα, κατεψυγμένα προϊόντα, όσπρια, ζυμαρικά, καφέδες, καθαριστικά σπιτιού και αρκετά άλλα προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νοικοκυριού» στα σούπερ μάρκετ Lidl, που έχει εφαρμοστεί εδώ και μερικές μέρες, με στόχο τη διασφάλιση χαμηλών τιμών για μια ομάδα προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

Συνολικά 51 προϊόντα, όσες και οι κατηγορίες τις οποίες πρέπει να περιέχει, περιλαμβάνει το καλάθι του νοικοκυριού της αλυσίδας Lidl (δείτε εδώ το φυλλάδιο).

Οι τιμές των προϊόντων από το «καλάθι του νοικοκυριού» στα Lidl

Το «καλάθι» έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της αλυσίδας και περιέχει κατά συντριπτική πλειονότητα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Μεταξύ αυτών το γάλα ΑΛΠΟ πλήρες και light, η τιμή λίτρου των οποίων είναι στο 1,12 ευρώ και στα 2,1 ευρώ το γάλα Advance της ΔΕΛΤΑ.

Το «καλάθι» έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της αλυσίδας και περιέχει κατά συντριπτική πλειονότητα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Μεταξύ αυτών το γάλα ΑΛΠΟ πλήρες και light, η τιμή λίτρου των οποίων είναι στο 1,12 ευρώ και στα 2,1 ευρώ το γάλα Advance της ΔΕΛΤΑ.

Το νωπό κοτόπουλο του ενός κιλού πωλείται προς 3,69 ευρώ το κιλό και η χοιρινή τηγανιά προς 2,75 ευρώ τα 500 γρμ. Η λευκή ζάχαρη του 1 κιλού κάνει 1,15 ευρώ, στα 9,96 ευρώ είναι η τιμή των 400 γρμ. του γάλακτος 2ης βρεφικής ηλικίας σε σκόνη της Γιώτης και στα 3,23 ευρώ η συσκευασία των 16 τεμαχίων των ταμπόν ob.

Το Sanola ηλιέλαιο 1 λίτρου είναι στα 3,30 ευρώ και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ευ στα 5,59 ευρώ το λίτρο.

Προσοχή όμως σε δύο προϊόντα των Lidl

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η LIDL “H εταιρεία Société Fromagère de Riblaire προχωράει σε ανάκληση του προϊόντος “Buche de chevre Κατσικίσιο τυρί ρολό, 200g”, με ημερομηνία λήξης 06/10/2022 και Lot No 224A, Lot No 231D και με ημερομηνία λήξης 15/10/2022 και Lot No 240D.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός ότι, το προαναφερθέν προϊόν περιέχει ξένο σώμα, μεταλλικής φύσης. Λόγω του πιθανού κινδύνου τραυματισμού κατά την κατανάλωση, παρακαλούνται οι πελάτες μας να μην καταναλώσουν το προϊόν και να το επιστρέψουν σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα της εταιρείας μας, λαμβάνοντας φυσικά το αντίτιμο της αγοράς του.

Η ανάκληση αφορά μόνο το προϊόν “Buche de chevre Κατσικίσιο τυρί ρολό, 200g”... με ημερομηνία λήξης 06/10/2022 και Lot No 224A, Lot No 231D και με ημερομηνία λήξης 15/10/2022 και Lot No 240D, και για λόγους προληπτικής προστασίας των καταναλωτών, η Lidl Hellas, ως όφειλε, αντέδρασε άμεσα αποσύροντας το προϊόν από τους χώρους πώλησης. Άλλα προϊόντα που πωλούνται από την Lidl Hellas και ειδικά της εταιρείας Société Fromagère de Riblaire δεν επηρεάζονται από αυτή την ανάκληση.

Η εταιρεία Société Fromagère de Riblaire ζητά συγνώμη από τους καταναλωτές για την όποια αναστάτωση έχει προκληθεί”. Παράλληλα, η LIDL ανακοίνωσε πως η εταιρεία Deli-Fish A.E. προχωράει σε ανάκληση του προϊόντος “Nautica Σκουμπρί καπνιστό φιλέτο”.

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά “Αξιότιμοι πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία Deli-Fish A.E. προχωράει σε προληπτική ανάκληση του προϊόντος “Nautica Σκουμπρί καπνιστό φιλέτο”, με ημερομηνία λήξης 30/03/2023 και Lot No 00963430062022 , καθώς εντοπίστηκαν σε μεμονωμένα δείγματα επιμόλυνση Listeria monocytogenes.

Παρακαλούνται λοιπόν οι πελάτες που έχουν αγοράσει το προϊόν “Nautica Σκουμπρί καπνιστό φιλέτο”, με ημερομηνία λήξης 30/03/2023 και Lot No 00963430062022, να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν σε οποιαδήποτε από τα καταστήματα της εταιρίας μας, λαμβάνοντας φυσικά το αντίτιμο της αγοράς του.

TAGS