Νοσηλεύεται για 13η ημέρα στη ΜΕΘ - Η κατάσταση της υγείας του Νίκου Κωνσταντόπουλου

Τι συνέβη με τον πολιτικό

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Νοσηλεύεται για 13η ημέρα στη ΜΕΘ - Η κατάσταση της υγείας του Νίκου Κωνσταντόπουλου

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το απόγευμα της Τρίτης 15/11 σχετικά με επιπλοκές στην υγεία του γνωστού πολιτικού Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Με μια ανακοίνωση της οικογένειας του, έγινε γνωστό πως νόσησε από κορωνοϊό και μάλιστα πως έπαθε λοίμωξη, η οποία τον κράτησε για 13 ημέρες στη ΜΕΘ. Για την ώρα η ενημέρωση αναφέρει, πως είναι καλύτερα και αναρρώνει (δείτε εδώ τη σημερινή 15/11 ανακοίνωση για τα κρούσματα του κορωνοϊού).

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Νίκου Κωνσταντόπουλου

«Στην ΜΕΘ ΠΠ του Νοσοκομείου Σωτηρία νοσηλεύεται τις τελευταίες 13 μέρες ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, λόγω λοίμωξης από κορωνοϊό και σοβαρών επιπλοκών που οδήγησαν σε εκτεταμένη εσωτερική αιμορραγία και υποβολή του σε κατεπείγοντα εμβολισμό. Ο δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού έδωσε μια γενναία μάχη για τη ζωή του και ήδη βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης.

Στο πλευρό του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η οικογένειά του και οι στενοί του συνεργάτες, ενώ η υγεία του παρακολουθείται στενά από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Πανεπιστημιακής Κλινικής, προς το οποίο η οικογένεια εκφράζει την βαθιά ευγνωμοσύνη της.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι μας συμπαρίστανται καθώς και όσους ήδη έσπευσαν να δώσουν αίμα. Η αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Σωτηρία γίνεται 8.30-2 Δευτέρα με Παρασκευή».

Κωσταντόπουλος

Λίγα λόγια για τον πολιτικό

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος (Κρέστενα, 8 Ιουνίου 1942) είναι Έλληνας πολιτικός και δικηγόρος. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συνασπισμού (19 Δεκεμβρίου 1993 - 12 Δεκεμβρίου 2004) και επίσης πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (7 Μαρτίου 2004 - 12 Δεκεμβρίου 2004).

Καθώς η θητεία του Κωστή Στεφανόπουλου πλησίαζε στο τέλος της, τον Φεβρουάριο του 2005, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος εμφανίστηκε ως ο επικρατέστερος για να τον αντικαταστήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια. Στις 13 Ιουλίου 2010, εξελέγη πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1942 στα Κρέστενα Ηλείας, και σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ως φοιτητής της νομικής, συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ως υποστηρικτής του Γεωργίου Παπανδρέου και μέλος της νεολαίας της Ένωσης Κέντρου. Διετέλεσε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγων του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΔΕΣΠΑ) κατά το διάστημα 1963-1965, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ (1964-1965) και γραμματέας της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ) (1965-1966).

Αν και στήριζε τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο Κωνσταντόπουλος είχε διαφωνίες με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο κατηγορούσε για προσπάθεια απόλυτου ελέγχου της Νεολαίας για ιδιοτελείς σκοπούς, ενώ με τη σειρά του ο Ανδρέας έκρινε πως η δράση του Κωνσταντόπουλου ήταν ύποπτη και διασπαστική. Στη διάρκεια της χούντας του 1967-1974, οι ιδέες του έγιναν πιο ριζοσπαστικές, και ως μέλος της Δημοκρατικής Άμυνας, αντιστασιακή ομάδα κατά της χούντας, συνελήφθη το 1970, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ ετών. Αποφυλακίστηκε το 1973.