Κολωνός: «Έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολα! Μεγάλωσε σε...» - Ο ξάδελφος της μητέρας της 12χρονης "σπάει" τη σιωπή του

«Πολλή φτώχεια, πάρα πολλή φτώχεια και απορώ γιατί...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κολωνός: «Έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολα! Μεγάλωσε σε...» -  Ο ξάδελφος της μητέρας της 12χρονης

Στην εκπομπή t-live μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης 16/11 για πρώτη φορά ένα πρόσωπο από την οικογένεια του Κολωνού, ο οποίος αναφέρθηκε στη μητέρα, η οποία βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές, όπως κι ακόμα ένας κατηγορούμενος.

Ο λόγος για τον πρώτο ξάδελφο της, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι η μητέρα είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς ο πατέρας της ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και προσπαθούσε να εξασφαλίσει στην οικογένεια τα απαραίτητα.

Οι αποκαλύψεις του πρώτου ξάδερφου της μητέρας της 12χρονης

«Εγώ πιστεύω ότι η μητέρα της, παρ’ όλο που έχει περάσει και πάρα πολύ δύσκολα. Όταν λέμε πολύ δύσκολα δεν μπορείτε να φανταστείτε τα παιδικά της χρόνια δηλαδή. Φανταστείτε την ίδια κατάσταση που είναι η οικογένειά της, έχει περάσει και αυτή.

Όχι όμως με ναρκωτικά και τέτοια. Ήταν ο πατέρας της εθισμένος στο αλκοόλ, τότε. Δούλευε βέβαια ο άνθρωπος, προσπαθούσε δεξιά και αριστερά για κάποια πράγματα, αλλά ταυτόχρονα ήταν εθισμένος στο αλκοόλ, πέρναγαν πάρα πολύ δύσκολα, πάρα πολλά παιδιά σε ένα πάρα πολύ μικρό σπίτι, δηλαδή το ίδιο πράγμα ακριβώς.

Πολλή φτώχεια, πάρα πολλή φτώχεια και απορώ γιατί όλα τα άλλα παιδιά βρήκαν τον δρόμο τους, εκείνη κατά κάποιο τρόπο κατάφερε να το σκάσει και να καταλήξει τελικά στο ίδιο πράγμα. Κλέφτηκε στα 16 της η ξαδέρφη μου με τον σύζυγό της τότε, γιατί ήταν μικρό παιδί, δεν είναι πολύ μεγάλος. Και κλέφτηκε με τον πατέρα των παιδιών.

Κλέφτηκε με τον πατέρα των παιδιών της, πήγε δυο φορές ο θείος μου και τη γύρισε στο νησί και ξανά εκείνη πίσω. Μετά είχαν μείνει για λίγο στην (…), αλλά δεν ήταν καθόλου ήσυχος ο σύζυγος, έβαλαν λυτούς και δεμένους να μην τον βάλουν φυλακή. Τελικά τα μάζεψαν και πήγαν πάλι στην Αθήνα.

Δε νομίζω να το ήξερε, δε νομίζω να το έκανε, δεν υπάρχει περίπτωση. Για μας. Δηλαδή δεν το πιστεύω αυτό. Αν δείτε τα παιδιά, όλα τα αδέλφια της, παρ’ όλο που έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ δύσκολα, είναι όλα αξιόλογα παιδιά και έχουν όλοι τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους. Ποτέ δεν έχουν παρουσιάσει έτσι να…

Έχει γίνει εξέταση στην μάνα να δει αν τελικά παίρνει η μάνα τέτοιες ουσίες; Έχουν προχωρήσει σε τέτοια πράγματα; Εσείς πιστεύετε ότι τα στοιχεία που έχουν είναι τόσο βαριά για να προφυλακιστεί; Για ποιο λόγο;» αναρωτήθηκε μιλώντας στη Γιώτα Κηπουρού και στο t-live του ALPHA.

"Αθωώνει" την μητέρα της στην νέα της κατάθεση η μικρή

Ερώτηση: Σε αυτά τα δύο κινητά που χρησιμοποιούσες η μαμά είχε πρόσβαση;

12χρονη: Τα έβλεπε… Έβλεπε με ποιους μιλάω… αλλά εγώ διέγραφα τα μηνύματα.

Ερώτηση: Είναι κινητά δηλαδή τα οποία είχανε κωδικό; Η μαμά σου τον γνώριζε;

12χρονη: Όχι η μαμά μου δε γνώριζε τον κωδικό.

Παράλληλα, η 12χρονη υπογράμμισε ότι η 37χρονη που έχει προφυλακιστεί μαζί με τους 9 παιδοβιαστές δεν γνώριζε για τις κινήσεις που γίνονταν μέσω της κάρτας αναλήψεων που ήταν στο όνομά της.

Όπως δήλωσε το ανήλικο κορίτσι, η μητέρα της γνώριζε ότι είχε ένα ποσό στο συγκεκριμένο λογαριασμό –που προερχόταν από ένα παλιό επίδομα- της τάξης των 0,25€.

«Δεν έβλεπε η μητέρα μου τα εμβάσματα. Γιατί πάντα είχε ένα σταθερό ποσό, είχε μόνο 25 λεπτά μέσα. Και πάντα προσπαθούσαμε να αφήσουμε είκοσι πέντε λεπτά» ανέφερε στην κατάθεσή της η 12χρονη.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το πρόσωπο που καθοδηγούσε τους «πελάτες» να βάλουν τα χρήματα στο συγκεκριμένο λογαριασμό, εκείνη απάντησε με ένα όνομα, δείχνοντας ποιος κινούσε τα νήματα στο βρόμικο αυτό παιχνίδι: «Ο Η.Μ».

Επίσης, ανέφερε στην κατάθεσή της πως τα χρήματα πήγαινε και τα σήκωνε από την τράπεζα ο 53χρονος ή η ίδια, όταν δεν μπορούσε αυτός.

12χρονη: Δεν έβλεπε η μητέρα μου τα εμβάσματα. Γιατί πάντα είχε ένα σταθερό ποσό, είχε μόνο 25 λεπτά μέσα. Και πάντα προσπαθούσαμε να αφήσουμε είκοσι πέντε λεπτά.

Ερώτηση: Εκεί λοιπόν έμπαιναν κάποια χρήματα. Ποιος καθοδηγούσε να μπουν τα χρήματα σε αυτόν τον λογαριασμό;

12χρονη: Ο Η.Μ

Ερώτηση: Και μετά ποιος σήκωνε αυτά τα χρήματα;

12χρονη: Όταν δεν μπορούσε αυτός πήγαινα εγώ

Ερώτηση: Υπήρχαν φορές που ο Η.Μ είχε χρησιμοποιήσει την κάρτα της μαμάς;

12χρονη: Ναι

Τέλος, η 12χρονη υποστήριξε στην τελευταία της κατάθεση ότι κάποιοι της είχαν δώσει χρήματα για να τα δώσει στη μητέρα της, τονίζοντας ότι αυτό το γεγονός ήταν άσχετο με το κύκλωμα των παιδοβιαστών.

Ερώτηση: Είχε τύχει ας πούμε να σου προσφέρει κάποιος χρήματα και να τα δώσεις στη μαμά;

12χρονη: Ναι, μου είπαν «να δώσεις αυτά στη μαμά σου»

Ερώτηση: Ποιος;

12χρονη: Γνωστοί που ξέρουν πολλά χρόνια τη μαμά

Ερώτηση: Για ποιο λόγο μπορεί να σου έδιναν αυτά τα χρήματα;

12χρονη: Επειδή ήξεραν ότι ήμασταν 8 παιδιά και την ήξεραν τη μαμά μου χρόνια και της έδιναν.

Ψυχολόγος: Πως σε βρήκε αυτός ο άνθρωπος; Από την εφαρμογή;

12χρονη: Όχι, ο Μιχάλης

Ψυχολόγος: Ο Μιχάλης που μιλούσες στο Instagram;

12χρονη: Ναι. Είχε πει ότι θα μου βρει έναν πελάτη και απάντησε ο Η.Μ να μου βρει