Νέα καταγγελία για κακοποίηση ανηλίκου - Μπλεγμένη η Κιβωτός του Κόσμου

Επικρατεί ''σάλος''

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ - EUROKINISI
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ - EUROKINISI

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με τις καταγγελίες, που έχουν διαρρεύσει σχετικά με το πως λειτουργούν μη κερδοσκοπικές δομές της χώρας, που φιλοξενούν παιδιά, με αυτή του Παίδων να συγκλονίζει.

Αργότερα την Πέμπτη 17/11 έγινε γνωστή άλλη μια καταγγελία, που αφορά στο παράρτημα της Κιβωτού του κόσμου στο Βόλο με ανήλικο παιδί να δηλώνει, πως δέχτηκε ξυλοδαρμό από ενήλικα πρόσωπα της δομής.

Στη συνέχεια της ημέρας είδαμε τη Δόμνα Μιχαηλίδου να κάνει δηλώσεις στο Live news από τη μεριά της ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου για την καταγγελία στην Κιβωτό του κόσμου

«Είναι κάτι που μας σοκάρει και εμάς και για αυτό ακριβώς επιμένουμε στη σημασία των κανόνων που για πρώτη φορά βάλαμε σε όλες τις δομές. Είμαστε σε επικοινωνία και με τη Δικαιοσύνη και με την Αστυνομία, για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση».

«Τολμώ να πω ότι από την πολιτική ηγεσία είμαι η πρώτη που έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Πρώτη φορά από το 1666 που υπάρχουν ορφανοτροφεία στην Ελλάδα, έκλεισε δομή τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ελλάδα».

«Υπάρχει πλέον ειδικός παιδικής προστασίας σε κάθε τέτοια δομή, πρέπει να υπάρχει κοινωνική λειτουργός. Να υπάρχει χώρος ιδιωτικότητας για τα παιδιά. Υπάρχουν πλέον κανόνες και πρέπει να τηρούνται. Συνεχίζουμε να είμαστε πάνω από τις δομές, για να τηρούνται όλοι οι κανόνες που για πρώτη φορά μπήκαν στις δομές», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου στο Live news του ΑΝΤ1.

Ο ΕΦΚΑ απέσυρε ακίνητο που παραχωρούσε στη δομή

«Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση. Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται», αναφέρει η α ανακοίνωση.