Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Κιβωτός του κόσμου: «Μόλις κατάλαβε ότι ήταν έγκυος ο πάτερ Αντώνιος...» - Σοκαριστική νέα καταγγελία

Νέο σκάνδαλο στη φόρα με μικρό κοριτσάκι στη δομή

Κιβωτός του κόσμου: «Μόλις κατάλαβε ότι ήταν έγκυος ο πάτερ Αντώνιος...» - Σοκαριστική νέα καταγγελία
kivotostoukosmou.org
Ενημέρωση 22.11.2022 09:26
Από Youweekly Team

Μετά την απομάκρυνση του πάτερ Αντώνιου και της Πρεσβυτέρας από την διοίκηση, σοκαριστικά είναι τα όσα συνεχίζουν να βγαίνουν στην φόρα για την Κιβωτό του Κόσμου και τον ιδρυτή αυτής, Πάτερ Αντώνιο. Το πρωί της Τρίτης η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» αποκάλυψε ακόμη μία περίπτωση κακοποίησης, όταν ο 20χρονος Κωνσταντίνος, πρώην φιλοξενούμενος της δομής στον Κολωνό, μίλησε για όσα βίωσε εκεί από την ηλικία των 11 έως 15 ετών.

Η νέα συγκλονιστική καταγγελία για τον Πάτερ Αντώνιο

«Εγώ ήμουν στην Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό όταν ήμουν 11 ετών, μέχρι τα 15. Μετά, αρχές Σεπτεμβρίου, με πήγαν στο παράρτημα της Χίου. Έχω δει να χτυπάνε παιδιά, έχω δει δύο – τρεις παιδαγωγούς. Δεν ήταν παιδαγωγοί, ήξεραν τον πατέρα Αντώνιο από μικρά παιδιά και μετά τους πρότεινε να δουλέψουν ως παιδαγωγοί. Ήταν φίλοι του, είχαν γνωριστεί από παλιά που παίζανε μπάσκετ».

«Με πήγαν με το ζόρι, όχι με τη θέλησή μου. Μας κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για μία εβδομάδα, μετά μας δίνανε νερό και ψωμί. Όταν ήμουν στη Χίο και είχα τελειώσει την Β’ Λυκείου μου είπαν “Δεν θα την τελειώσεις και θα κάνεις δουλειές. Δεν είσαι καλός μαθητής, τι το θες το σχολείο; Έλα να δουλέψεις πάνω σαν εργαζόμενος”».

Για την καταναγκαστική εργασία τους στη δομή οι τρόφιμοι πληρώνονταν 10 λεπτά την ώρα. Ο 20χρονος πρώην φιλοξενούμενος αναφέρθηκε παράλληλα και στις άθλιες συνθήκες απομόνωσης που βίωσε μία έγκυος για 4-5 μήνες, ενώ κατήγγειλε πως ο πάτερ Αντώνιος είχε ζητήσει από την ίδια να προχωρήσει σε άμβλωση.

«Ήταν σε δωμάτιο και της απαγόρευσαν να έχει επικοινωνία με κανένα άτομο. Μόλις κατάλαβαν ότι ήταν φουσκωμένη η κοιλιά της την πήγαν στο νοσοκομείο να δουν τι έχει και ήταν έγκυος και μετά ο πάτερ Αντώνιος είπε να της κάνουν έκτρωση».

Αποκάλυψη "φωτιά" για την Πρεσβυτέρα - Γνώριζε τα περιστατικά και...

«Και η πρεσβυτέρα γνωρίζει, καθώς άνοιξε την πόρτα 2-3 φορές και πετάχτηκε ο άλλος όρθιος. Ο μικρός αισθάνθηκε ανακούφιση λέει ”αχ να το καταλάβει η πρεσβυτέρα να σταματήσει αυτό το κακό”. Και τις επόμενες φορές της κλείδωνε την πόρτα. Ο μικρός όταν του επέτρεπε να πάει στην μητέρα του, το πρωί 8 η ώρα έπρεπε να είναι εκεί με πρωινό από ντελίβερι και μπαίνει μία μέρα η πρεσβυτέρα και λέει:

“Τι κάνεις εσύ εδώ πρωί πρωί και αυτός αισθάνθηκε πολύ άσχημα και λέει ”πρεσβυτέρα μου ο πάτερ μου ζήτησε να έρχομαι πρωί πρωί”. Δηλαδή αυτή αντί να προστατεύσει το παιδί μάλωνε το παιδί γιατί ήρθε 8 η ώρα», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Είχαν πάει για μπάνιο και έβαλε τα χέρια του μέσα και του έπιανε τα γεννητικά όργανα, μέσα στη θάλασσα. Κανά δύο φορές πήγε ο μικρός, πλησίασε στον υπολογιστή, αυτός αθώος, χωρίς να έχει κάτι στο μυαλό του, και όταν τον είδε έκανε σαν τρελός ” δεν θα ξανακουμπήσεις, δεν θα ξανακουμπήσεις” σε αυτό το ύφος. Το παιδί από την μία τον αγαπάει, τον λατρεύει, τον σέβεται, δεν μπορώ να καταλάβω τα συναισθήματά του, και από την άλλη νιώθει απογοήτευση και ” πώς μου το έκανε αυτό, γιατί, γιατί”. Έτσι έλεγε όταν μας τα αποκάλυψε».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κιβωτός του Κόσμου: Ποια είναι η σύζυγος του πατήρ Αντώνιου και πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή

Κιβωτός του Κόσμου: «Ήμουν κλεισμένη για περίπου 3 μήνες σε ένα δωμάτιο» - 20χρονη πρώην φιλοξενούμενη καταγγέλλει

Share