Ασύλληπτο πένθος για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία - Πέθανε η κόρη του

Πάρα πολύ δύσκολες ώρες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram /  oscargarciajunyent
Instagram / oscargarciajunyent

Πάρα πολύ δύσκολες ώρες βιώνει ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία, καθώς η κόρη του έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με σοβαρή ασθένεια, ενώ την τελευταία του πνοή άφησε πριν μερικές ώρες κι ένας πολύ γνωστός ηθοποιός.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο ίδιος απουσίαζε από τις υποχρεώσεις των ομάδων του, αναφέροντας πως είχε προσωπικούς λόγους. Την γνωστοποίηση της απώλειας της κόρης του την έκανε ο ίδιος γνωστή, μέσα από μια ανάρτηση στα social media.

Συγκεκριμένα, ο πρώην Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram στην οποία κρατάει στους ώμους την κορούλα του, την οποία και συνόδεψε με μια σπαρακτική λεζάντα.

Η συγκινητική ανάρτηση του Όσκαρ Γκαρθία για τον θάνατο της κόρης του

«Πέτα ψηλά αγάπη μου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Όσκαρ Γκαρθία.

Η συγκινητική ανάρτηση του Όσκαρ Γκαρθία για τον θάνατο της κόρης του
Instagram / oscargarciajunyent

Να υπενθυμίσουμε πως ο Όσκαρ Γκαρθία όταν γνωστός για τις επιθετικές του ικανότητες. Ως παίχτης, περισσότερο συνδέθηκε με τη Μπαρτσελόνα, στην οποία άνηκε από την ηλικία των 14. Συνολικά, σε οποιαδήποτε τμήμα της, αγωνίστηκε από το 1984 έως και το 1999, πραγματοποιώντας σχεδόν 70 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και πετυχαίνοντας πάνω από 20 γκολ. Με την ισπανική ομάδα κατέκτησε, μεταξύ άλλων, τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Κατόπιν, αγωνίστηκε σε ομάδες όπως η Βαλένθια και η Εσπανιόλ.Σε επίπεδο εθνικών, δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Εθνική Ισπανίας, αλλά είχε συμμετοχές στις μικρές Εθνικές, με περισσότερες (24) στην Εθνική Ισπανίας U21.

Η προπονητική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 2009, όταν έγινε βοηθός στην Εθνική Καταλονίας. Αργότερα, υπήρξε προπονητής για δύο χρόνια στις ακαδημίες νέων της Μπαρτσελόνα. Διακρίσεις ως προπονητής είχε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Ισραήλ, καθώς επίσης και με τη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, με την οποία πανηγύρισε δύο συνεχόμενα νταμπλ. Άλλες ομάδες που έχει προπονήσει είναι η Γουότφορντ και η Σαιντ-Ετιέν.