Ντύθηκε στα λευκά η Στερεά Ελλάδα - Οι πρώτες εικόνες από το παγωμένο τοπίο στην Ευρυτανία και την Φθιώτιδα

Δείτε το βίντεο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ντύθηκε στα λευκά η Στερεά Ελλάδα - Οι πρώτες εικόνες από το παγωμένο τοπίο στην Ευρυτανία και την Φθιώτιδα

Την ώρα που η κακοκαιρία Fobos έχει προκαλέσει ανησυχίες σε όλη την Ελλάδα (δείτε εδώ περισσότερα), μερικές πόλεις της χώρας έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά. Σε αυτές βρίσκεται ένα μέρος της Ευρυτανίας, αλλά και της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, στην Καστανιά, όπως και στο Νεοχώρι Υπάτης στη Φθιώτιδα, το χιόνι στις 28/11 ξεπέρασε τους πέντε πόντους, με τη χιονόπτωση να έχει ξεκινήσει από τις 5 το πρωί και να συνεχίζεται και αυτή την ώρα. Το ίδιο και στην Παύλιανη με μικρότερη ένταση.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Φθιώτιδα και την Ευρυτανία

Από τις 5 το πρωί το σύννεφο πέρασε και από τα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας. Από Τυμφρηστό μέχρι Παλαιά Γιαννιτσού, η Πολιτική Προστασία από το πρωί ελέγχει το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, χωρίς να έχουν σημειωθεί προβλήματα.

Στην Ευρυτανία, μάλιστα, μπήκαν και οι πρώτες αλυσίδες. Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, χρειάζονται αλυσίδες στα παρακάτω σημεία:

  • Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Φουρνάς, από την 12 η χ/θ έως την 22η χ/θ.
  • Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Κρικέλου, από την 12 η χ/θ έως την 25η χ/θ.

Πότε ξεκινάει η κακοκαιρία, όμως, κανονικά;

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, μάλιστα, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες:

«Μπαίνεις Δεκέμβρης την Πέμπτη, ο καιρός θα αγριέψει. Πράγματι έχουμε μια κακοκαιρία η οποία ξεκίνησε από χθες, θα συνεχιστεί σήμερα μέχρι το βράδυ. Αύριο θα βελτιωθεί ο καιρός αλλά την Τετάρτη νέα κακοκαιρία μας έρχεται από τα δυτικά, με νέες βροχές, καταιγίδες και χιόνια πάλι στις Ορεινές και Ημιορεινές περιοχές», είπε.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες: «Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν σήμερα τους 14-15 βαθμούς στα κεντρικά. Στα βόρεια όμως τους 10-11 το πολύ μέχρι 12», συνέχισε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα χιόνια που πέφτουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.