Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Καταιγιστικές φαίνεται πως είναι και σήμερα (28/11) οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου καθώς όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγα λεπτά μέσα από την εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου, η Οικονομική Αστυνομία έκανε έφοδο στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του αν και ο πατέρα του, ο οποίος διαθέτει λογαριασμό στο όνομα του, έχει ήδη αποβιώσει.

Η έφοδος στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της Πρεσβυτέρας

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει η μεζονέτα της Ραφήνας. Σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε το “Live News”, σε αυτό το διαμέρισμα 105,580 τ.μ. η «Κιβωτός του Κόσμου» έχει κατά κυριότητα 100% το Α1 ακίνητο στον πρώτο όροφο καθώς και θέση στάθμευσης 15 τ.μ. Η μεζονέτα όμως στο κουδούνι έχει το όνομα της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή και όχι της «Κιβωτού».

Πέρα όμως από αυτήν τη μεζονέτα, υπάρχει και δεύτερη που αγόρασε και μεταπώλησε ο πατέρας Αντώνης. Η μεζονέτα αγοράστηκε ημιτελής και ολοκληρώθηκε από τον ίδιο.

Τα στοιχεία που θα προκύψουν από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών θα έρθουν σε αντιπαραβολή με αυτά που είχαν συγκεντρωθεί, την περασμένη εβδομάδα, από όλες τις δομές της ΜΚΟ σε Αττική και επαρχία. Η διαδικασία, σύμφωνα με στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες, με τις έρευνες να αφορούν σε πρώτη φάση 15 πρόσωπα που είχαν ενεργό ρόλο στη διοίκηση της «Κιβωτού».