Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Πελέ - Μεγάλη αγωνία για την υγεία του

Ποια η κατάστασή του;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Πελέ - Μεγάλη αγωνία για την υγεία του

Μεγάλη αγωνία επικρατεί τις τελευταίες ώρες για την υγεία του θρύλου του ποδοσφαίρου, Πελέ. Την ώρα που το Μουντιάλ βρίσκεται πλήρη εξέλιξη (δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει), ο Πελέ διακομίσθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο με καρδιακή ανεπάρκεια, αφού η χημειοθεραπεία δεν αποδίδει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η υγεία του, άλλωστε, είναι επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια αφού έχει διάφορα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει. Ένα από αυτά το αντιμετωπίζει με χημειοθεραπεία αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας.

Δημοσιεύματα θέλουν τον Πελέ να έχει εισαχθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο με καρδιακή ανεπάρκεια και με το σώμα του να έχει προηστεί, με το νοσοκομείο «Αϊνστάιν» του Σάολο Πάολο να μην έχει προχωρήσει προς το παρόν σε κάποια επίσημη ενημέρωση για το θέμα.

Το έκανε, όμως, η κόρη του Πελέ, η οποία θέλησε να καθησυχάσει τους πάντες, λέγοντας πως η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Το αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Η ζωή και η πορεία του σπουδαίου Πελέ

Πολλοί υποστηρίζουν πως είναι ο κορυφαίος. Άλλοι πάλι λένε πως έρχεται δεύτερος πίσω από τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Σε κάθε περίπτωση, είτε πρώτος είτε δεύτερος, ο Πελέ, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα παγκόσμια γήπεδα.

Γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1940 στο Τρες Κορασόες της Βραζιλίας. Το πλήρες όνομά του ήταν Έντσον Αράντος ντο Νασιμέντο.

Το παρατσούκλι «Πελέ» μάλλον του κόλλησε στα σχολικά του χρόνια, με πιθανότερη αιτία, τον λάθος τρόπο που πρόφερε το όνομα του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή, του τερματοφύλακα της Βάσκο Ντα Γκάμα, Μπιλέ.

Έπαιζε από μικρός ποδόσφαιρο και έκανε ντεμπούτο με την μεγάλη του αγάπη, την Σάντος, σε ηλικία 15 ετών, όπου σκόραρε κιόλας. Στα 16 του πέτυχε 36 γκολ και στα 17 του, 53. Από τα 16 του αγωνιζόταν στην εθνική ανδρών της Βραζιλίας.

Το 1958, σε ηλικία 17 ετών, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Σουηδίας. Σκόραρε έξι φορές, τις δυο από αυτές στον τελικό, όπου η ομάδα του νίκησε με 5-2 την διοργανώτρια Σουηδία και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ύστερα και από την δεύτερη κατάκτηση τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Πελέ θεωρήθηκε «εθνικός θησαυρός» για την κυβέρνηση της Βραζιλίας.